- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 5-10 minutes
Պահքային աղցան բանջարեղենով
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաղամբը քերում ենք։ Տաքդեղը ձողաձև կտրատում ենք։
- Լոլիկները բաժանում ենք 6 մասի, սոխը կիսաշրջանաձև կտրատում ենք, գազարը մաքրում ենք ու քերիչով անցկացնում։ Ողջ բանջարեղենը ամանի մեջ խառնում ենք, ավելացնում ենք աղը, պղպեղն ու բուսայուղ։ Աղցանը պատրաստ է, բայց դա ամենը չէ կան նաև աղցանի պատրաստման այլ տարբերակներ։ Բանջարեղենը թույլ կրակի վրա շոգեխաշում ենք մինչև պատրաստ լինի։
- Տաք վիճակում խավարտ է, սառը վիճակում ` խորտիկ։
Իսկ եթե այս ամբողջը լցնենք ստերիլիզացված բանկաների մեջ և եռման ջրով ստերիլիզացնենք, կստանանք ձմռան պաշար։
Կարող ենք մատուցել և որպես խորտիկ, և որպես խավարտ` մսային ուտեստների հետ, և որպես սովորական աղցան 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: