- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 55 minutes
Պահքային փախլավա
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խմորիչը գոլ ջրում լուծում ենք և լցնում ալյուրի մեջ, ավելացնում ենք խմորի մնացած բաղադրիչները, փափուկ խմոր ենք հունցում և 6-8 գնդի բաժանում։ 20 րոպե գնդերը հանգիստ ենք թողնում։
- Ընկույզը բլենդերով մանրացնում ենք և խառնում շաքարավազի, վանիլինի և դարչինի հետ։ Ուղղանկյունաձև բարձր եզրերով ձևամանի մեջ խմորը բարակ գրտնակում ենք և վրան բուսայուղ քսում։
- Վրայից մանրացված ընկույզ ենք լցնում։ Նույն կերպ շարում ենք նաև մնացած շերտերը։
- Փախլավայի վերջին շերտի վրա ևս բուսայուղ ենք քսում, կտրատում ենք և շարում ընկույզի կեսերը։ Ջեռոցը մինչև 180 աստիճան տաքացնում ենք։ Թխում ենք 25 րոպե։
- Կիտրոնի հյութին ավելացնում ենք մեղրը, ջուրը և շաքարավազը, հասցնում ենք եռման աստիճանի և 3 րոպե եփում ենք։ Կիսապատրաստ փախլավայի վրա ենք լցնում օշարակի կեսը և շարունակում ենք ևս 15 րոպե թխել։
- Այնուհետև ջեռոցից հանում ենք, լցնում ենք մնացած օշարակը և ևս 15 րոպե թխում։
Սառեցնում ենք և վերջնական կտրում։
Շերտավոր խմորով և ընկույզով պատրաստված փախլավա, որը արևելյան քաղցրավենիք է։ Այն պատրաստում ենք ոչ միայն մենք` հայերս, այլև թուրքերը, արաբները, Ղրիմի թաթարները։ Եթե խմոր պատրաստելու ժամանակ չկա, կարող ենք պատրաստի շերտավոր խմոր առնել և փախլավան ավելի արագ պատրաստ կլինի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shnorhakalutyun baxadratomsi hamar. Bajc kaseq inchu aydqan shat darchin. Ev limoni hyut sharbati mej?
Մայա ջան, ցանկության դեպքում կարող եք դարչինն ու կիտրոնահյութը փոքր-ինչ քչացնել 🙂