Պանա Կոտա մանդարինի դոնդողով
Բաղադրիչներ
- Սերուցքային շերտի համար`
- սերուցք (33% յուղ.) - 400 մլ
- շոկոլադ սպիտակ - 90 գր
- ժելատին - 8 գր
- վանիլային շաքար - 1 թ/գ
- Մանդարինի շերտի համար`
- մանդարին - 270 գր
- ժելատին - 8 գր
- շաքարավազ - 30 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք սերուցքային շերտը, որի համար ժելատինը լցնում ենք տարայի մեջ, ծածկում ենք ջրով (8 գր ժելատին – 48 գր ջուր): Ժելատինը որոշ ժամանակ թողնում ենք, որպեսզի ուռչի (ժամանակը նշված է լինում փաթեթի վրա):
- Սպիտակ շոկոլադը բաժանում ենք փոքր կտորների:
- Սերուցքը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք շոկոլադն ու վանիլային շաքարավազը և դնում ենք կրակի վրա: Անընդհատ խառնում ենք մինչև շոկոլադը հալչի:
- Այնուհետև հանում ենք կրակի վրայից, ավելացնում ենք ժելատինն ու խառնում ենք միասեռ զանգված ստանալու համար:
- Սերուցքային զանգվածը թողնում ենք, որ սառչի, ապա լցնում ենք ֆորմաների կամ բաժակների մեջ և 1-1.5 ժամ պահում ենք սառնարանում:
- Այդ ընթացքում պատրաստում ենք մանդարինի ժելեն, որի համար այն լցնում ենք տարայի մեջ ու ծածկում ջրով (քանակը նշված է լինում փաթեթի վրա): Մինչ սպասում ենք, որ այն ուռչի, քամում ենք մանդարինի հյութը և տաքացնում ենք` չհասցնելով եռման աստիճանի: Ավելացնում ենք շաքարավազն ըստ ճաշակի, այնուհետև մանդարինի հյութն ու խառնում ենք:
- Ստացված զանգվածը թողնում ենք, որ սառչի, այնուհետև լցնում ենք սերուցքով լի բաժակների մեջ և մոտ 2 ժամ պահում ենք սառնարանում:
- Ժելեի սառչելուց հետո մրգերի կտորներով կամ գեղեցիկ կտրատած մանդարինի բարակ շերտերով:
Ստացվում է համեղ դեսերտ երեք հոգու համար: Վայելում ենք:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Բարև ձեզ,որ խնդրեմ ժելատինի բաղադրատոմս կասեք
Բարև Ձեզ, սիրելի Վարդուհի։ Ժելատինի տարբեր բաղադրատոմսերին կարող եք ծանոթանալ այս հղումով՝ https://www.cooks.am/category/%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84%D5%B6%D5%A5%D6%80-%D6%87-%D5%A1%D5%B2%D5%A1%D5%B6%D5%A4%D5%A5%D6%80/%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A4%D5%B8%D5%B6%D5%A4%D5%B8%D5%B2/