- Yield: 20 րոպե անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Ջեմով բուլկի “Խխունջներ”
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Լուծում ենք խմորիչը տաք կաթի մեջ և թողնում 15 րոպե:
Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք շաքարավազը, կաթային զանգվածը, կաթնաշոռը, աղը, վանիլինը, ալյուրն ու ձուն և հունցում փափուկ խմոր: Ապա խմորից պատրաստում ենք գունդ, վրան քսում ձիթայուղը ու դնում ցելոֆանի մեջ, որ հանգստանա 1 ժամ տաք վայրում: - Բաժանում ենք խմորը 3 գնդի, յուրաքնաչյուր գունդը գրտնակում ենք ու բացում կլոր շերտով: Բացված խմորի շերտերը կտրատում ենք եռանկյունիների տեսքով:
- Յուրաքանչյուր եռանկյունու լայն հատվածում դնում ենք մեկական գդալ ջեմ և փաթաթում ռուլետի տեսքով, ապա միացնում ենք խմորի ծայրերը իրար ու դնում ենք պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, վրան քսում ենք հարած ձուն և թխում ջեռոցում 13-15 րոպե 220 աստիճանում:
- Պատրաստի բուլկիները, թողնում ենք որ սառչի և մատուցում:
Մատուցելիս ջեմով բուլկի խխունջների վրա շաղ տվեք շաքարի փոշի 😉
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Vor xndrem alyuri,shaqaravazi u kati chapser@ kaseq motavor qani bajak e anhrajesht
Բարև Ձեզ Մարիա ջան, կաթը 1 բաժակ է, շաքարավազը կեսից մի փոքր քիչ, իսկ ալյուրը 1,5-ից 2 բաժակ 🙂
Anchap shnorhakal em
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂