- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 25-30 minutes
Ջեմով պահքային թխվածք
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Գոլ կաթի մեջ ենք լցնում խմորիչը և կես ժամ հանգիստ ենք թողնում։ Այդ ընթացքում խառնում ենք խմորի համար նախատեսված մնացած բաղադրիչենրը։
Երբ խմորիչը լուծվում է լցնում ենք պատրաստված զանգվածի մեջ և խմոր ենք հունցում։ 1-1,5 ժամով հանգիստ ենք թողնում, որ խմորը բարձրանա(2 անգամ պետք է շատանա)։
- Պատրաստի խմորը 2 մասի ենք բաժանում։ Մի մասը շրջանաձև գրտնակում ենք, դնում հանվող ձևամանի մեջ (մոտ 26 սմ տրամագծով) և ձեռքերով եզրերը մի քիչ դեպի վերև ենք բարձրացնում (1,5-2 սմ բարձրությամբ) ։
- Գրտնակած խմորի վրա ենք լցնում ջեմն ու հավասարեցնում։
- Խմորի երկրորդ կեսը գրտնակում ենք և բաժակով շրջաններ ենք կտրում։
Թխվածքի եզրերեով կտրած շրջանները միմյանց վրա ենք շարում։ Թխվածքի վրա կարող ենք քունջութ լցնել։ 15-20 րոպե հանգիստ ենք թողնում։
- Թխում ենք 25-30 րոպե մինչև 210 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Պատրաստի թխվածքը թողնում ենք, որ սառի և անցնում համտեսմանը:
Այս բաղադրատոմսի մեջ օգտագործվել է սոյայի կաթ, որը բուսական ծագում ունի: Շատ համեղ պահքային թխվածք , որի խմորը կարող ենք հաց թխող սարքի մեջ հունցել։ Դրա համար անհրաժեշտ է խմորի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները հետևյալ հաջորդականությամբ լցնել հաց թխող սարքի մեջ. ջուրը, ալյուրը, բուսայուղը, շաքարավազը, աղը և խմորիչը, որից հետո միացնում ենք խմորի ռեժիմը և ամեն ինչ շատ հեշտ և արագ պատրաստ կլինի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Isk sovorakan kat klini?
Նելլի ջան սովորական կաթ լցնելու դեպքում, արդեն այդ թխվածքը պահքային չի լինի 🙂
Soyayi kat vorteghic gnem
Այն վաճառվում է սուպերմարկետներում 🙂
Isk kati poxaren jur karox enq ogtagorcel?
Բարև Ձեզ, ցանկալի է սոյայի կաթ օգտագործեք 🙂
hoyakap ham uni shat shnorhakalutyun hrashali baxadratomsi hamar
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Now I’m like, well duh! Truly thanfkul for your help.
You are welcome 🙂