- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Ջնարակապատ փքաբլիթ
Բաղադրիչներ
- կարագ - 100գր
- թթվասեր - 100գր
- ձու - 2 հատ
- շաքարի փոշի - 1/2 բաժակ
- ալյուր - 1,5 բաժակ
- կաթ - 1ճ/գդ
- շաքարավազ - 1/2 բաժակ
- ընկույզ - 1ճ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1,5 թ/գդ
- դարչին - 1/2 թ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Բլենդերի մեջ ենք դնում սենյակային ջերմաստիճանում փափկած կարագը, շաքարավազը: Խառնում ենք մինչև շաքարավազի լուծվելը և կարագի սպիտակելը: Ապա ավելացնում ենք ձուն և կրկին խառնում:
- Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը և վանիլինը: Ստացված զանգվածի կեսը լցնում ենա բլենդերի մեջ և խառնում: Ավելացնում ենք նաև թթվասերը և խառնում:
Ստացված զանգվածը լցնում ենք առանձին ամանի մեջ, ապա ավելացնում ալյուրի մյուս կեսը և ձեռքի հարիչով կամ գդալով խառնում խմորը մինչև իդեալական միատարր դառնալը:
- Փքաբլիթի ձևամանը պատում ենք բուսայուղով, ապա լցնում խմորը ձևամանի 3/4-ի չափով:
Ի դեպ, եթե չունեք փքաբլիթի համար նախատեսված ձևաման, ապա կարող եք այն թխել կեքսերի համար նախատեսված սովորական ձևամանի մեջ:
- Թխում ենք ջեռոցում 20-30 րոպե 180 աստիճանում:
Սպիտակ ջանարակի պատրաստման համար խառնում ենք կես բաժակ շաքարի փոշին դարչինի հետ, ապա ավելացնում կաթը: Խառնում ենք մինչև շաքարի փոշու լուծվելը:
Պատրաստի փքաբլիթները հանում ենք ջեռոցից, վրան լցնում ջնարակը, ապա մանրացված ընկույզը:
- Ցանկության դեպքում կարելի է գոլորշու վրա հալեցնել շոկոլադ և դրանով նույնպես պատել փքաբլիթները:
Ի դեպ, ջնարակապատ փքաբլիթ պատրաստելու համար բնավ պարտադիր չէ կիրառել առաջարկված ջնարակը (ջնարակ = գլազուր): Կարող եք փորձել փքաբլիթի վրա լցնել, օրինակ, հալեցրած սպիտակ շոկոլադ, խտացրած կաթ, և նույնիսկ` կարամել:
Նման բազմազանությունն անպայման կուրախացնի ձեր փոքրիկին: 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: