- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 1ժ 30 րոպե
Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով
Բաղադրիչներ
- Ռագուի համար`
- միս տավարի - 1 կգ
- սոխ - 3-4 գլուխ
- գազար - 2 հատ
- ալյուր - 1 ճ/գդ
- լոլիկի մածուկ - 1 թ/գդ
- սոուս վուսթերյան - 1 ճ/գդ
- արգանակ տավարի մսի - 500 մլ (կամ ջուր)
- չաման - 1/2 թ/գդ
- սխտոր - 3 պճեղ
- դափնու տերև (лавровый лист) - 1 հատ
- աղ - ըստ ճաշակի
- շաքարավազ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- Խմորագնդիկների համար՝
- ալյուր - 110 գր
- փխրեցուցիչ - 1/3 թ/գդ
- բեկոն - 30 գր
- սունկ շամպինիոն - 50 գր
- սոխ - 1/4 ոչ մեծ գլուխ
- աղ - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք ռագուն: Միսը, գազարը խորանարդներով կտրատում ենք, ամեն մի սոխը երկայնակի 6-8 կտորի ենք բաժանում: Հաստ հատակով կաթսայի մեջ ուժեղ կրակին տաքացնում ենք 2 ճ/գդ բուսայուղ, քիչ-քիչ 1-ական րոպեով միսը տապակում և լցնում ենք ափսեի մեջ:
- Կրակը թուլացնում հասցնում ենք միջին ուժգնության, կաթսայի մեջ ենք լցնում սոխն ու գազարը: Խառնելով տապակում ենք 2-3 րոպե: Ավելացնում ենք լոլիկի մածուկն ու խառնելով տապակում 1 րոպե: Լցնում ենք ալյուրն ու խառնելով տապակում ևս մեկ րոպե: Միսը նորից լցնում ենք կաթսայի մեջ, լցնում արգանակը կամ ջուրը, վուսթերյան սոուսը, չամանը, խոշոր կտրատած սխտորը, դափնու տերևը, աղը, պղպեղն ու շաքարավազը՝ ըստ ճաշակի:
- Խառնում ենք և ուժեղ կրակի վրա հասցնում եռման: Հետո կրակը թուլացնում ենք մինչև նվազագույնի ու կափարիչը փակած շոգեխաշում 1.5-2.5 ժամ՝ մինչև մսի փափկելը:
Պատրաստում ենք խմորագնդիկները: Կաթսայի մեջ ենք լցնում մանր կտրատած սունկն ու բեկոնը, նաև խմորագնդիկների մնացած բաղադրիչները:
- Ավելացնում ենք այնքան ջուր, որ կաթսայի միջի պարունակությունը հնարավոր լինի հունցելով խմոր դարձնել ու գնդել:
- Ստացված խմորից փոքրիկ գնդիկներ ենք պատրաստում:
- Եփված միսնն ու բանջարեղենը հանում ենք կաթսայից, լցնում ափսեի մեջ, նրբաթիթեղով ծածկում ու տաք պահում: Կաթսայի կրակն ուժեղացնում ենք, որպեսզի սոուսը լավ եռա: Խմորագնդիկները գցում ենք մեջն ու 3-4 րոպե եփում:
Միսն ու բանջարեղենը միացնում ենք սոուսին ու խմորագնդիկներին և մատուցում:
Այս համեղ ու հագեցնող ռագուն շատ հարմար է ճաշին կամ ընթրիքին ուտելու համար, ուստի եթե դեռ չեք որոշել, թե այսօր ինչ եք եփելու, առանց վարանելու խմորագնիդկներով ռագու պատրաստեք 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Շնորհակալություն համով ռեցեպտների համար,բայց շերտավոր խմորի մեջ մի բան այն չէ:
Բարև Ձեզ: Շնորհակալ ենք Շողիկ ջան, կասե՞ք` ինչում եք տեսնում խնդիրը: