- Yield: 5 ժամ անց
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Սալորաչրով շոկոլադե տորթ
Բաղադրիչներ
- Շոկոլադե բիսկվիթի համար՝
- կակաո - 2 ճ/գդ
- ալյուր - 4 ճ/գդ
- շաքարավազ - 4 ճ/գդ
- բուսայուղ - 1 ճ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- ձու - 4 հատ
- Կրեմի համար՝
- կարագ - 200 գր
- պուդինգ - 40 գր
- կաթ - 400 մլ
- շաքարավազ - 2 ճ/գդ
- Սալորաչրով շերտի համար՝
- կակաո - 3 ճ/գդ
- շաքարավազ - 3 ճ/գդ
- չիր սալորի - 350 գր
- կարագ - 50 գր
- թթվասեր - 6 ճ/գդ
- Շոկոլադե օշարակի համար՝
- կակաո - 1 ճ/գդ
- շաքարավազ - 2 ճ/գդ
- կաթ - 150 մլ
- Ինչպես նաև՝
- ալյուր - 1 ճ/գդ
- կարագ - 1 ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք շոկոլադե բիսկվիթը: Դեղնուցներն ու սպիտակուցները առանձնացնում ենք. սպիտակուցները լավ հարում ենք, իսկ դեղնուցները հարում ենք շաքարավազի հետ: Զանգվածները միացնում ենք իրար, ավելացնում ալյուրը, կակաոն, փխրեցուցիչն ու բուսայուղը և զանգված լավ խառնում ենք:
- Խմորը լցնում եք բուսայուղապատ 20 х 20 սմ տրամագիծ ունեցող ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե: Պատրաստ լինելը ստուգում ենք փայտիկով:
- Պատրաստում ենք շոկոլադե օշարակը: Կաթը, շաքարավազն ու կակաոն լցնում ենք կաթսայի մեջ և մարմանդ կրակին՝ անընդհատ խառնելով տաքացնում այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված:
Բիսկվիթը ծակծկում ենք և տոգորում օշարակով:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Պուդինգը, կարագը, կաթն ու շաքարավազը լցնում ենք կաթսայի մեջ և մարմանդ կրակին՝ անընդհատ խառնելով եռացնում այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված: Զանգվածը հովացնում ենք: Ցանկության դեպքում կարող ենք 2 ճ/գդ կոնյակ ավելացնել: Կրեմը քսում ենք բիսկվիթի վրա և հավասարեցնում:
- Եթե սալորաչիրը պինդ է, լցնում ենք եռման ջրի մեջ, մի քանի րոպե թողնում և հանում ենք: Այնուհետև սալորաչիրը մանր կտրատում ենք:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: Կական, թթվասերը, շաքարավազն ու կարագը լցնում ենք կաթսայի մեջ և մարմանդ կրակին՝ անընդհատ խառնելով տաքացնում այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված:
Սալորաչիրը լցնում ենք տորթի վրա և ծածկում ջնարակով:
- 5 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան և մատուցում:
Յուրահատուկ տորթ , որին անզուգական համ է հաղորդում սալորաչիրը 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Добрый день!Подскажите, пожалуйста, а какой пудинг надо брать?Или что можно в место пудинга добавить?Спасибо?
Добрый день, Лусине) В большинстве рецептов пудинг легко можно заменить смесью кукурузного крахмала и сахарной пудры. В данном случае просто добавьте 30 гр кукурузного крахмала, и щепотку ванилинa 🙂
СПАСИБО ?