- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 15-30 minutes
Սթեյք “Ռիբայ”
Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 2 կտոր
- աղ - 1/2թ/գդ
- պղպեղ սև - 2թ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Միսը նախապես հանեք սառնարանից և թողեք սենյակային ջերմաստիճանում 30րոպե:
- Միսը համեմեք աղով, ապա կողքերի մասին քսեք աղացած պղպեղը:
- Կրակի վրա լավ տաքացրեք գրիլ-թավան, ապա վրան դրեք մսի կտորը:
- Տապակեք 2 կողմից լավ ուժեղ կրակի վրա:
- Իսկ հիմա ամենակարևորը: Գոյություն ունի սթեյքի պատրաստման 4 աստիճան՝ կախված Ձեր համային նախընտրություններից:
1.Սթեյք "արյունով"- պատրաստման ժամանակը՝ 18-20րոպե,
2.Սթեյք "միջին տապակման"- պատրաստման ժամանակը՝ 20-22րոպե,
3.Սթեյք "բավարար տապակման"- պատրաստման ժամանակը՝ 20-24րոպե,
4.Սթեյք "լավ տապակված"- պատրաստման ժամանակը՝ 22-26րոպե:
Տապակելու ժամանակահատվածը որոշված է 300գր քաշով և միջին հաստության մսի կտորի համար:
Միսը պետք է տապակել 2 կողմից հավասարաչափ՝ պարբերաբար շրջելով այն:
Մատուցելուց առաջ սթեյք “Ռիբայ”-ը պետք է մի փոքր հանգստանա: Այդ դեպքում այն ավելի հյութեղ կլինի:
—–
Ի դեպ՝
Սթեյքի այս տեսակի անվանումը եկել է այստեղ օգտագործվող տավարի մսի կտորի անվանումից՝ “ribeye” (rib`կողոսկր, որտեղից որ վերցվում է միսը և “eye”՝ աչք՝ համապատասխան կտրված մսի ձևին):
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: