- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 25-30 minutes
- Cook Time: 2ժ 00 րոպե
Սոխով ապուր ֆրանսիական ձևով
Բաղադրիչներ
- արգանակ տավարի մսի - 1 լ (պատրաստի` 1լ, կամ 200-300 ֆր տավարի միս+բահար)
- սոխ - 700 գր
- կարագ - 50 գր
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- Մատուցման համար`
- պանիր - 50 գր
- հաց սպիտակ - մի քանի կտոր
Քայլերի հաջորդականություն
- Ֆրանսիական ձևով պատրաստված այս ապուրի հիմնական բաղադրիչներն են տավարի արգանակն ու սոխը: Ապուրը հարուստ և հագեցած համ ունի, որը ստանում ենք սոխը 40-60 րոպե շոգեխաշելուց: Երբեմն այս ապուրի մեջ սպիտակ չոր գինի կամ կոնյակ են ավելացնում, որպեսզի հագեցած համն ավելի ընդգծվի: Պատրաստում ենք տավարի արգանակը: Միսը դնում եք կաթսայի մեջ և 1.2 լ ջուր ենք ավելացնում: Աղ ենք անում, ավելացնում ենք բահարը: 1-2 ժամ եփում ենք մինչև միսը պատրաստ լինի:
- Սոխը մաքրում ենք և բարակ կիսաշրջաններով կտրատում:
- Կարագը թավայի մեջ հալեցնում ենք:
- Ավելացնում ենք սոխը, խառնում ենք և մոտ 1 ժամ շոգեխաշում: Սոխը պետք է չայրվի: Ջերմամշակման ընթացքում սոխը պետք է շագանակագույն երանգ ստանա: Սոխը շոգեխաշելը սկսելու առաջին րոպեներին: Սոխը 1 ժամ հետո: Արդյունքում շագանակագույն, փափուկ և կրեմային կազմությամբ և նուրբ համով սոխ է ստացվում:
- Միսն ու բահարը արգանակից հանում ենք: Այնուհետր սոխը լցնում ենք արգանակի մեջ: Պղպեղ ենք անում և 15-20 րոպե եփում:
- Պատրաստում ենք տոստերը: Հացը 2 սմ հաստությամբ կտրատում ենք և տոստերում կամ թավայի մեջ չորացնում: Քերած պանիրը լցնում ենք հացի վրա:
- Այնուհետև ապուրը լցնում ենք ամանների մեջ, հացը դնում ենք ապուրի մեջ և 5-10 րոպեով տեղափոխում ենք ջեռոցի մեջ՝ մինչև պանիրը հալչի:
Ի դեպ, կարող ենք պանրով հացը դնել միկրոալիքային վառարանի մեջ մինչև պանիրը հալչի, այնուհետև վառարանից հանել և դնել սնկապուրի մեջ: Շատ համեղ սնկով ապուր , որը պետք է մատուցել տաք վիճակում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
barev dzez indz el shat dur galis xohararutyunn zbaxvum xmorexen hac txelov chem hognum hangstanum em
Բարև Ձեզ հարգելի մասնակից, այդպես էլ շարունակեք, իսկ մենք խոստանում ենք հետաքրքիր բաղադրատոմսեր ներկայացնել Ձեզ 🙂