- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Սուրճ գլյասե
Բաղադրիչներ
- սուրճ սև - 2-3 թ/գդ
- շաքար - 2-3 կտոր
- կաթ - 250 մլ
- պաղպաղակ - 50 գր (կրեմ-բրյուլե)
- շոկոլադ սև - 5-10 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Չափաբաժինները` 1-2: Հատիկավոր սուրճը աղում ենք, լցնում սրճեփի մեջ և 20 վայրկյան ուժեղ կրակի վրա տաքացնում ենք, որպեսզի սուրճի բույրն առավելագույնս բացվի։
- Լցնում ենք կաթը, հասցնում ենք եռման աստիճանի և կրակից վերցնում ենք, որ չթափվի։ Այս տարբերակը լատտեի կամ կաթով սուրճի սիրահարների համար է, եթե կաթ չենք սիրում, կարող ենք այն ջրով փոխարինել։
- Տաք սուրճի մեջ շաքար ենք լցնում և խառնում ենք, որպեսզի վերջինս լուծվի։
Սուրճ գլյասեն պետք է մինչև 10 աստիճան սառեցնենք։
- Քամում ենք և մանր հատիկները հեռացնում։
- Այժմ լցնում ենք բաժակների մեջ և վրան պաղպաղակ ավելացնում։ Շոկոլադը քերում ենք։ Պաղպաղակի վրա քերած շոկոլադ ենք լցնում և անմիջապես մատուցում։
- Ահա և վերջ:
Ի դեպ, սուրճ գլյասե պատրաստելիս, ցանկության դեպքում կաթը կարող եք ջրով փոխարինել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Իսկ սա որ տարիքից կարելի է խմել
Եթե սուրճ խմում եք, ապա կարող եք խմել ցանկացած տարիքում 🙂
Isk 3 xoranardik shaqaravaz@ qani gram e?
3 կտոր շաքարը 15 գր է, որը մոտավորապես 1,5 թ/գդ է:
isk karox enq ktacrat kat lcnel kati poxaren
Բարև Ձեզ հարգելի Անահիտ: Գլյասե պատրաստելու համար ճիշտ է կաթ օգտագործեք, քանի որ խտացրած կաթն ավելի քաղցր է և թանձր, ուստի արդյունքն այլ կլինի: Փորձեք պատրաստել կաթով 🙂
Isk surchi chap@?
Բարև Ձեզ, անհրաժեշտ է 2-3 թ/գդ սև սուրճ 🙂
Vay kneres chei nkatel baxadrutyun@ mersi anpayman kpordzem?
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
isk karox enq kati poxxaren serucq lcnenq
Բարև Ձեզ, այո, կարող եք նաև այդպես փորձել, շատ հետաքրքիր համ կստացվի 🙂