- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 25-30 minutes
- Cook Time: 1ժ 05 րոպե
Սպագետտի բոլոնեզ
Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 400 գր
- միս խոզի - 200 գր
- սոխ - 1 գլուխ
- նեխուր - 50 գր
- գազար - 100 գր
- սխտոր - 3 պճեղ
- ձիթայուղ - 40 մլ
- կարագ - 30 գր
- գինի սպիտակ - 150 մլ (չոր)
- արգանակ տավարի մսի - 300 մլ
- լոլիկ - 150 գր (խյուս)
- ռեհան - 2 թ/գդ (չորացրած)
- պղպեղ սև - 1/2 թ/գդ
- աղ - 1,5 թ/գդ
- սպագետտի - 500 գր
- սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ - 150 մլ
Քայլերի հաջորդականություն
- Սոխը կտրատում ենք, նեխուրը երկայնքով բարակ կտորների բաժանում, գազարն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով, իսկ սխտորը՝ մանրացնում: Սոխն ու սխտորը ձիթայուղի մեջ տապակում ենք մինչև թափանցիկ դառնան, ավելացնում ենք գազարն ու նեխուրը և միջին ուժեղության կրակի վրա, անընդհատ խառնելով, մոտ 5 րոպե եփում:
- Տավարի և խոզի միսն աղում ենք: Թավայի մեջ կարագ ենք դնում և խճողակը տապակում՝ թիակով մսային գնդիկները մանրացնելով (կարող ենք սկզբում տապակել խոզի միսը, այնուհետև վերջինիս արտազատած յուղի մեջ տապակել տավարի աղացած միսը):
- Եթե միսը գույնը փոխել է, ավելացնում ենք գինին և եփում ենք, մինչև ողջ հեղուկը գոլորշիանա:
- Մսի վրա ենք լցնում տավարի արգանակը, լոլիկի խյուսը, ավելացնում համեմունքները, խառնում և փակ կափարիչով շատ թույլ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով մոտ 1 ժամ եփում:
- Քանի դեռ, սոուսը եփվում է, փաթեթի վրա նշված ցուցումների համաձայն, պատրաստում ենք պաստան, բայց պատրաստ լինելուց 1-2 րոպե առաջ կրակից վերցնում ենք:
- Եթե միսն արդեն փափուկ է, ավելացնում ենք սերուցքը, խառնում ենք և հասցնում եռման աստիճանի:
- Սպագետտիի վրա սոուս ենք լցնում և տաք վիճակում մատուցում:
Ինչպես հասկացաք, համեղ բոլոնյեզ պատրաստելու համար միայն ճիշտ բաղադրատոմս և լավ տրամադրություն է պետք: Այն կարող ենք մատուցել ինչպես պաստայի, այնպես էլ բրնձի հետ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Hirani tesq uni ev hianali ham parzapes vhem karoxanum tpavorutyuners kisem…
Հարգելի Գևորգ, շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել և շնորհակալ ենք, որ օգտվում եք մեր կայքի բաղադրատոմսերից։ ։)