- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Վանիլային եղջյուրիկներ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Նուշի վրա տաք ջուր ենք լցնում և 10 րոպե հանգիստ թողնում, այնուհետև ջուրը թափում ենք և նուշը կեղևազրկում (կարող ենք այն ոչ թե կեղևազրկել, այլ դնել ջեռոցը և մի քիչ կարմրացնել, բայց այդ դեպքում ջուր լցնելու կարիք չի լինի):
- Նուշը լցնում ենք բլենդերի մեջ և փշրանքի վերածում:
- Սառը կարագն ալյուրի հետ խառնում ենք և տրորում, մինչև փշրանք ստանանք:
- Ավելացնում ենք նուշը, վանիլինի մի մասը և շաքարավազը: Պինդ խմոր ենք հունցում: 1 ժամով դնում ենք սառնարանը, իսկ հանելուց հետո, եթե շատ պինդ է ստացվել, պետք է մի քիչ թողնենք սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի աշխատելուց հեշտ լինի:
- Ձևավորում ենք եղջյուրիկներ: Դրա համար խմորից փոքր կտոր ենք վերցնում և ձեռքերի մեջ կամ տախտակի վրա գլորելով ձևավորում, բայց այնպես, որ եղջյուրիկների մեջտեղի հատվածն ավելի հաստ լինի, քան եզրերը:
- Դնում ենք յուղաթղթապատ տապակի մեջ և 10-15 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում: Եղջյուրիկները պետք է բաց կրեմագույն դառնան:
Թխվածքաբլիթները փոքր-ինչ տապակի մեջ սառեցնում ենք և վրան շաքարի փոշի և վանիլին ցանում:
Թխվածքաբլիթներն անմիջապես տապակից չենք հանում, քանի որ, դրանք փխրուն են և հեշտությամբ կարող են կոտրվել:
- Ահա և վերջ:
Ի դեպ, վանիլային եղջյուրիկները կարող ենք դնել փակ ապակյա տարայի մեջ և մի քանի շաբաթ պահել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Karox enq nushi poxaren pnduk kam @nkuyz ogtagorcel?
Բարև Ձեզ, ցանկալի է նուշ օգտագործեք, սակայն, կարող եք փորձել նաև պնդուկով տարբերակը 🙂
es patrasteci pndukov nuynpes lav stacvec
Կեցցեք, Արևիկ ջան 🙂
Nerorutyun xmor@ linume inchpes xoriz ago?edpes vor epenk klini chi halvi?
Klini vor mech@ voch mi tesaki charaz chlcnenk?
Մարինե ջան, ցանկալի է նուշ օգտագործեք, կամ մեկ այլ ընկուզեղեն: