- Yield: 20 րոպե անց
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 1ժ 15 րոպե
Վրացական ապուր “Խարչո”
Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 600գր
- սոխ - 2 հատ
- գազար - 1 հատ
- լոլիկ - 4 հատ
- սխտոր - 3-5 պճեղ
- բրինձ - 4-5ճ/գդ
- ընկույզ - 1/2 բաժակ
- պղպեղ սև հատիկավոր - 5-10 հատ
- ձիթայուղ - 2ճ/գդ
- աղ - 1,5թ/գդ
- դափնու տերև (лавровый лист) - 2 հատ
- պղպեղ կծու - 1 հատ
- համեմ - 1/2 կապ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կտրատում ենք միսը խորանարդիկներով և տապակում ուժեղ կրակի վրա մոտ 10 րոպե:
- Ավելացնում ենք մանր կտրատված սոխն ու գազարը և տապակում 10-15 րոպե:
- Տեղափոխում ենք տապակած միսն ու բանջարեղենը կաթսայի մեջ և վրան լցնում 2,5-3լ սառը ջուր, համեմում աղով և եփում թույլ կրակի վրա 30-45 րոպե մինչև մսի եփվելը:
Այնուհետև ավելացնում ենք քերիչով անցկացրած լոլիկն ու մանր խորանարդիկներով կտրատված տաքդեղը, բրինձը և թողնում եփվի 30 րոպե:
Բրնձի պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ավելացնում ենք ընկույզը, դափնու տերևները, ճզմած հատիկավոր սև պղպեղն ու ճզմած սխտորը:
- Թողնում ենք պատրաստի ապուրը հանգստանա 20 րոպե, որպեսզի համերը խառնվեն և անցնում համտեսելուն:
Մատուցելիս ապուրի վրա լցնում ենք օղակներով կտրատված կծու պղպեղը և շաղ տալիս կտրատված համեմը:
Բարի ախորժակ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսեր են, շնորհակալություն
Շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսեր են, շնորհակալություն?