

- Yield: 1-2 ժամ անց
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Վրացական հալվա
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարագը հալեցնում ենք, ավելացնում ալյուրը, շաքարավազի կեսը և 10-15 րոպե տապակում ենք՝ փայտյա թիակով անընդհատ խառնելով:
- Զուգահեռ եփում ենք մնացած շաքարավազով և ջրով օշարակը: Ալրային զանգվածը կրակից վերցնում ենք, ավելացնում նախօրոք տապակած և մանրացված նուշը: Լավ խառնում ենք և ավելացնում օշարակը: Զանգվածը կրկին դնում ենք կրակին և 5-7 րոպե եփում:
- Հալվան հովացնում ենք, դնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և ձևավորում 5-6 սմ հաստությամբ ուղղանկյան կամ քառակուսու տեսքով:
- Կտրատում ենք և վայելում:
Այս անգամ բացահայտեցինք վրացական հալվա պատրաստելու գաղտնիքը 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Շաաաատ համեղիկ ստացվեց)))) Նյամ նյամ…. Շատ շնորհակալություն.
Անչափ շնորհակալ ենք 🙂
իսկ կարող ենք նուշի փոխարեն ընկույզ ավելացնել
Բարև Ձեզ, Զոյա ջան կարող եք նաև ընկույզ օգտագործել 🙂
Isk karagi poxaren dzet klini?
Բարև Ձեզ, ցանկալի է հենց կարագ ավելացնել, սակայն, եթե ձեթ եք ուզում օգտագործել՝ վերցրեք 250-260 մլ 🙂
Ete ayo.. Inchqan