- Yield: 2-3 ժամ անց
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 45 minutes
Տորթ ”Արբած բալ”
Բաղադրիչներ
- ձու - 6 հատ
- շաքարավազ - 125 գր
- ալյուր - 100 գր
- օսլա (крахмал) - 1.5 ճ/գդ
- կակաո - 3.5 ճ/գդ
- կարագ - 400 գր
- խտացրած կաթ - 1 բանկա
- բալ - 250 գր (սառեցված)
- կոնյակ - 200 մլ
- թթվասեր - 2 ճ/գդ
- նուշի փաթիլներ - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Կոնյակը լցնում ենք սենյակային ջերմաստիճանի հասցրած բալի վրա և 5-6 ժամով հանգիստ թողնում:
Ձվերն ու 125 գր շաքարավազը լավ հարում ենք, ավելացնում մաղով անցկացրած ալյուրն ու օսլան և ավելացնում ենք 2.5 ճ/գդ կակաոն: Այս ամենից հետո խմորը փայտե թիակով խառնում ենք, ձևամանը յուղաթղթապատում և խմորը թխում նախօրոք 180-190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե:
- Պատրաստի բիսկվիթը հովացնում ենք, վերևամասը կտրում և մեջտեղում փորում ենք՝ կողքերը թողնելով:
- 300 գր սենյակային ջերմաստիճանի կարագը խտացրած կաթի հետ լավ հարում ենք, ավելացնում բիսկվիթի միջուկի կտորներն ու քամած բալը:
- Միջուկը լցնում ենք տորթի մեջ, ծածկում բիսկվիթի վերնամասով, ինչից հետո էլ տեղափոխում ենք սառնարան:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: 2 ճ/գդ շաքարավազը խառնում ենք թթվասերի հետ, ավելացնում ենք 100 գր կարագը և զանգվածը մարմանդ կրակին տաքացնում: Եռալուց հետո վերցնում ենք կրակի վրային և անմիջապես ավելացնում 1 ճ/գդ կակաոն և 1 ճ/գդ կոնյակը:
- Տորթը ջնարակապատում ենք և ցանկության դեպքում զարդարում նուշի փաթիլներով:
Տորթ , որից անհնար է հրաժարվել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Isk dzevamani tramagice kgreq ete hnaravor e,shnorhakalutyun,,isk konyaki poxaren oxi klini?
Խնդրում եմ, ձևամանի տրամաչափը կասեք?
Խնդրում եմ, ձևամանի տրամաչափը կասեք?