- Yield: 3-4 ժամ անց
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Տորթ բանանով և սուֆլեով
Բաղադրիչներ
- Բիսկվիթի համար՝
- ձու - 2 հատ
- ջուր - 2 ճ/գդ
- շաքարավազ - 80 գր
- կակաո - 20 գր
- ալյուր - 60 գր
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- Ժելեի համար՝
- ժելե - 1 տուփ
- գինի սպիտակ - 100 մլ (կիսաչոր)
- հյութ խնձորի - 150 մլ
- շաքարավազ - 3 ճ/գդ
- Գանաշի համար՝
- շոկոլադ սև - 100 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 125 մլ
- ժելատին - 10 գր
- Սուֆլեի համար`
- շաքարավազ - 2 ճ/գդ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 470 մլ
- ժելատին - 35-40 գր
- Ինչպես նաև`
- բանան - 5 հատ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 200 մլ
- ժելատին - 7 գր
- շոկոլադ սև - ըստ ճաշակի (ձողիկներ)
Քայլերի հաջորդականություն
- 2 ձուն ու 2 ճ/գդ տաք ջուրը մեկ րոպե հարում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազն ու հարում ենք ևս 2 րոպե: Հետո խառնում ենք ալյուրը, կակաոն ու փխրեցուցիչը: Մաղում ենք, լցնում ձվային զանգվածի մեջ և խնամքով խառնում ենք: 26 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ յեւղաթուղթ ենք փռում, լցնում խմորը և 20 րոպե թխում 180 աստիճանում:
- Ստացվում է այսպիսի բիսկվիթ, որը թողնում ենք հովանա:
- Շրջում ենք ու նորից դնում բացվող ձևամանի մեջ: Բանանները մաքրում ենք, երկայնակի կտրում և շարում ենք տորթի վրա:
- Պատրաստում ենք ժելեն: Խառնում ենք սպիտակ գինին, խնձորի հյութը, 3 ճ/գդ շաքարավազն ու ժելեն: Դնում ենք մարմանդ կրակին, եփում մինչև խտանալը: Լցնում ենք բանանների վրա և դնում սառցախցիկի մեջ:
- Պատրաստում ենք սուֆլեն: 400 մլ սերուցքը հարում ենք 2 ճ/գդ շաքարավազի հետ: Ժելատինը 30 մլ սերուցքի հետ տաքացնում ենք, լավ հարում և լցնում մնացած սերուցքի մեջ: Նորից հարում ենք ու լցնում բանանների վրա: Երկու ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
- Պատրաստում ենք գանաշը: Դրա համար սերուցքը տաքացնում ենք, մեջը լցնում կոտրատած շոկոլադը: Թրջած ու փափկացրած ժելատինը նույնպես լցնում ենք շոկոլադի մեջ և լավ խառնում:
- Թողնում ենք մի քիչ հովանա, լցնում ենք տորթի վրա: Տորթը թեքում ենք, որպեսզի գանաշը հոսի: Գիշերը թողնում ենք սառնարանում:
- Առավոտյան ձևամանը բացում ենք, սկսում ենք զարդարել տորթը:
Դրա համար վերցնում ենք 200 մլ սերուցք, 30 մլ դնում ենք մի կողմ, մնացածը հարում ենք (կարելի է նաև վանիլին ավելացնել): Ժելատինը լուծում ենք 30 մլ սերուցքի մեջ, ավելացնում հարած սերուցքին:
Տորթի կողքերը պատում ենք հարած սերուցքով, վրան պատառաքաղով նախշեր անում: Երեսը զարդարում ենք խոհարարական ներարկիչով և վրան շարում շոկոլադե ձողիկները:
- Ահա և վերջ:
Ի դեպ, մանկական միջոցառումների համար նույնպես կարելի է պատրաստել տորթ բանանով և սուֆլեով , միայն թե գինին պետք է փոխարինել խնձորի հյութով 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Aseq indz xndrum em inch tarberutyun ka jeleyi ev jelatini mej
Բարև Ձեզ հարգելի մասնակից: Ժելատինը դոնդողաստեղծ նյութ է, որով պատրաստվում են տարբեր ուտեստներ՝ ժելե, պուդինգ, սուֆլե, և այլն: Այն ունի սպիտակ կամ դեղնավուն փոշու տեսք: Իսկ ժելեն արդեն ժելատինով, մրգերի կամ հատապտուղների հյութերով պատրաստված զանգված է:
Parze, shnorhakalutyun
Միշտ պատրաստ ենք օգնել Ձեզ 🙂