- Yield: 4 ժամ անց
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 50 minutes
Փախլավա
Բաղադրիչներ
- կարագ - 350 գր
- թթվասեր - 300 գր
- ձվի դեղնուց - 4 հատ
- ձվի սպիտակուց - 4 հատ
- ալյուր - 800 գր
- սոդա - 1 թ/գդ
- շաքարավազ - 2,5 ճ/գդ
- ընկույզ - 400 գր
- մեղր - 2 ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ալյուրը 300 գր կարագի հետ լավ խառնում ենք, ավելացնում 3 ձվի դեղնուցը, թթվասերն ու սոդան, խմոր ենք հունցում, գնդում և 1 ժամով տեղափոխում սառնարան:
Խմորը հանում ենք սառնարանից և 8 գնդերի բաժանում:
- Պատրաստում ենք միջուկը: Ընկույզները մանրացնում ենք, վրան լցնում ենք 4 ձվի սպիտակուցներն ու շաքարավազը և լավ խառնում ենք:
- Գնդերն ալյուր ցանած սեղանի վրա լավ գրտնակում ենք:
- Բուսայուղապատ տապակի մեջ դնում ենք խմորները և յուրաքանչյուրի արանքում միջուկ ենք լցնում:
- Վերջին շերտի վրա միջուկ չենք լցնում: Քսում ենք ձվի դեղնուցը, դանակով կտրատում ենք և զարդարում ընկույզներով: Փախլավան տեղափոխում ենք նախօրոք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխում 45-50 րոպե:
- Պատրաստ լինելուց 5-10 րոպե առաջ հանում ենք ջեռոցից, վրան լցնում հալեցրած կարագի և մեղրի խառնուրդը և կրկին տեղափոխում ջեռոց:
- Ահա և վերջ:
- Վայելում ենք:
Պատրաստեցինք շատ հեշտ պատրաստվող և անչափ համեղ փախլավա 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Knereq karox enq xmor@ dnel sarcaxcik heto hanel ev txel!!??
Բարև Ձեզ Արմինե ջան, պետք է սառնարանում դնեք, իսկ, եթե սառցախցիկ եք տեղափոխում, պետք է ուշադիր լինեք, որ շատ չսառչի 🙂
Es dzer kayqic shat shnorhakal em dzer kayqi nyuteri shnorhiv ews es pahi drutyamb ashxatum em xoharar apreq duq
Անչափ շնորհակալ ենք Մհեր ջան, ցանկանում ենք Ձեզ մասնագիտական նոր բարձունքների հաղթահարում ^_^
Ներեցեք, իսկ ձվի սպիտակուցները հենց այդպես ենք լցնում թե բեզե դարձրած ?
Սիրելի Նորա, ձվի սպիտակուցները պետք չէ հարել ու բեզեի վերածել, այլ ընդամենը հարկավոր է խառնել: 🙂
իսկ որքան կարագ ենք խառնում մեղրի հետ
Սիրելի Սիմա, մեղրի հետ խառնում ենք մնացած 50 գր կարագը: 🙂
Ներեցեք, շաքարի եւ մեղրի քանակությունը ճի՞շտ է նշված բաղադրատոմսում։ Ինձ թվում է քաղցրը քիչ կլինի։
Սիրելի Շողեր, քանակությունները ճիշտ են նշված, սակայն եթե քաղցրի սիրահար եք, ապա կարող եք մեղրի ու շաքարավազի քանակն ավելացնել։ ։)
Amenashatn indz 8 rd ket@ dur ekav?, (( վայելում ենք ))?
սիրելի խոհարար իսկ ամեն խմորի վրա քսենք/?բուսայուղ նոր միջուկ լցնենք , թէ միայն միջուկ խմոին լցնենք ու էդպես հերթով