

- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 30-35 minutes
Փախլավա
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Մանրացված ընկույզի հետ դարչին ենք խառնում և մի քիչ բովում։
- Շերտավոր խմորը բարակ գրտնակում ենք և դնում բուսայուղապատ տապակի մեջ։
- Ընկույզը լցնում ենք խմորի վրա և ծածկում երկրորդ շերտով:
- Այդպես արանքներում ընկույզ լցնելով դնում ենք 3 շերտ:
- Վերևի շերտը շեղանկյունաձև կտրատում ենք ու թխում 15-20 րոպե։
- Մեկ այլ ամանի մեջ ենք լցնում մեղրը և ավելացնում կարագը։
- Այնուհետև ավելացնում ենք շաքարավազը։
- Այս ամենից հետո ավելացնում ենք վանիլինն ու ջուրը: Խառնուրդը դնում ենք գոլորշու վրա և անընդհատ խառնելով տաքացնում։ Փախլավան ջեռոցից հանում ենք և վրան լցնում մեղրով օշարակը։ Թողնում ենք ներծծվի։
Ի դեպ, եթե ուզում եք շերտերն ավելի բարակ լինեն, ապա փախլավա պատրաստելիս, լավ կլինի Ֆիլո խմոր վերցնել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: