- Yield: անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Փանքեյք՝ ամերիկյան բլիթներ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Դեղնուցներն առանձնացնում ենք սպիտակուցներից: Դեղնուցներին դանակի ծայրով աղ ենք ավելացնում:
- Լավ հարում ենք:
- Ավելացնում ենք կաթ, հետո՝ ալյուր ու փխրեցուցիչ: Խառնում ենք՝ մինչև համասեռ դառնա:
- Սպիտակուցները հարում ենք շաքարի հետ՝ մինչև սպիտակ փրփուրի վերածվի:
- Սպիտակուցը զգուշորեն լցնում ենք խմորի մեջ: Ձեռքի հարիչի օգնությամբ դանդաղ շարժումներով հարում ենք:
- Բուսայուղը կամ հալեցրած կարագն ավելացնում ենք խառնուրդին: Թեթևակի խառնում ենք:
- Առանց հապաղելու թխում ենք տաքացրած տապակում՝ առանց յուղի: Հենց նրբաբլիթի մակերեսին փուչիկներ հայտնվեն, կարելի է շրջել:
- Ստացվում են փքուն, օդեղեն ու շատ համեղ փանքեյքեր:
- Նշված քանակով բաղադրիչներից ստացվում է 10-12 նրբաբլիթ:
Փանքեյքն ամերիկյան փքուն նրբաբլիթ է, որն ընդունված է պատրաստել որպես արագ ու հագեցնող նախաճաշ ու մատուցել թխկիի օշարակով:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: