- Yield: 30 րոպե անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 20-25 minutes
Փխրուն թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
- կարագ - 227 գր
- շաքարի փոշի - 1/2 բաժակ
- վանիլին - 10 գր
- ալյուր - 1,5 բաժակ
- օսլա (крахмал) - 1/3 բաժակ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարագը լցնում ենք ամանի մեջ, ավելացնում շաքարի փոշին և հարիչով մեծ արագությամբ հարում ենք, որպեսզի ստանանք փքուն զանգված: Ավելացնում ենք վանիլինը, լցնում օսլան ու կես բաժակ ալյուրը և լավ հարում ենք:
- Լցնում ենք մնացած ալյուրն ու խառնում մինչև համասեռ դառնալը: Սկզբում խառնում ենք գդալով, հետո՝ ձեռքով:
- Ահա այսպիսի փափուկ խմոր է ստացվում:
- Տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում: Խմորը լցնում ենք խոհարարական պարկի մեջ և դնում աստղիկ գլխադիրը: Խմորը ճզմում ենք տապակի վրա՝ միմյանցից 2 սմ հեռավորության վրա:
- Ջեռոցը տաքացնում ենք 180 աստիճան ու թխում 20-25 րոպե, մինչև եզրերը սկսեն կարմրել: Ստացվում է 20-30 թխվածքաբլիթ:
- Հովացնում ենք ու մատուցում:
Ձեր երեկոն ավելի ջերմ կլինի, եթե երեկոյան թեյի, կաթի կամ կակաոյի հետ սեղանին փխրուն թխվածքաբլիթ ունենաք 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shef xoharar jan bayc 1/2 jashi gdal shaqaravazy shat qiche 227 gram karagi hamar))) inch vor ban karcum em sxal e grac
Բարև Ձեզ, Նազելի ջան, ցանկության դեպքում կարող եք շաքարավազի քանակությունն ավելացնել 🙂
KNEREQ ISK QANI HAT E STACVUM
Ստացվում է 20-30 հատ թխվածքաբլիթ 🙂
Բարև Ջեզ հարգելի Շեֆ Խոհարար չեիք ասի օսլան ինչի համար է և եթե չօգտագործեմ թխվածքի մեջ ինչ կլինի
Բարև Ձեզ, ցանկալի է եգիպտացորենի օսլայով պատրաստեք, քանի որ այդպես թխվածքաբլիթները շատ նուրբ ու համեղ են ստացվում:
Barev dzez isk karox em karagi poxaren yux oktagorcem
Բարև Ձեզ, ցանկալի է կարագ օգտագործեք, բայց կարող եք նաև յուղով պատրաստել, եթե համը Ձեզ դուր կգա 🙂
Karox em karagi poxaren yux oktagorcem ev 227 gram petq e lini yux@ te aveli qich kam shat
200 գր յուղ կարող եք օգտագործել 🙂
Knereq karox em yuxov patratel
Barev cez anpayman petq e shaqari poshi ogtagorcel te karox em shaqaravaz ogtagorcel isk shaqari poshin incqan petq e lcnenq karagi mej
Սիրելի Ասյա, նախընտրելի է օգտագործել շաքարի փոշի: Կարագին ավելացնում ենք 1/2 բաժակ շաքարի փոշի, լավ հարում ենք, ապա ավելացնում մյուս բաղադրիչները: 🙂
Shnorhakalutyun
1/2 նկատի ունեք բաժակի մեկ երկրորդ մասը?
Սիրելի Գոհար, եթե նկատի ունեք շաքարի փոշին, ապա անհրաժեշտ է օգտագործել 0․5 բաժակ։ 🙂