- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 7-10 minutes
Փքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
Ստացվում է 25-30 հատ փքաբլիթ
- Խմորիչը ջրի մեջ լուծում ենք, ավելացնում ենք ձուն և լավ խառնում ենք։ Ավելացնում ենք ալյուրը, շաքարավազն ու աղը, փայտե գդալով խառնում ենք, մինչև ալյուրը ամբողջությամբ խոնավանա։
Ավելացնում ենք կարագն ու գդալով բավական փափուկ խմոր ենք հունցում։ Խմորը ծրարի տեսքով 4 կողմից ծալում ենք։ Խմորով ամանը կափարիչով կամ սննդային թաղանթով ծածկում ենք և 20 րոպեով հանգիստ ենք թողնում, ժամանակը լրանալուն պես խմորը կրկին 4 կողմից ծալում ենք։ 1 ժամվա ընթացքում այս գործընթացը (20 րոպեն մեկ ծալում ենք) 3 անգամ կրկնում ենք։ Խմորը 1 ժամ հանգիստ ենք թողնում, որպեսզի հասունանա։ Ընդհանուր առմամբ, խմորը սենյակային ջերմաստիճանում պետք է 2 ժամ հասունանա։ Խմորը տեղափոխում ենք բուսայուղով կամ կարագով պատված պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, կապում ենք, բայց այնպես, որ խմորը չափերով մեծանալու տեղ ունենա, այնուհետև 24-48 ժամով տեղափախում ենք սառնարանը։ - Փքաբլիթները պատրաստելուց առաջ խմորը սառնարանից հանում ենք, ձեռքերը բուսայուղի մեջ թաթախում ենք և խմորը 30-35 գր (ընկույզի չափով) կտորների ենք բաժանում, գնդիկներ ենք պատրաստում, յուղապատ սննդային փաթեթով ծածկում ենք և 30 րոպե հանգիստ ենք թողնում։
- Մինչև խմորը հանգստանում է, բուսայուղով թավան դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա և տաքացնում ենք մինչև 170-180 աստիճան։ Բուսայուղը բավականաչափ տաքացել է, եթե չոր փայտիկով բուսայուղի մեջ անցկացնելուց հետո, փայտիկի շուրջը մանր պղպջակներ են գոյանում։
Գնդիկների մեջտեղի հատվածում մատով անցք ենք բացում և ցուցամատերով խմորը ձգում ենք այնպես, որ շրջան դառնա։ Անցքը պետք է մեծ լինի, քանի որ տապակելու ընթացքում այն սեղմվելու է։
- Խմորը լցնում ենք բուսայուղի մեջ և տապակում ենք սկզբից մի կողմից, այնուհետև մյուս` մինչև երկու կողմերն էլ ոսկեգույն դառնան։
- Պատրաստի փքաբլիթները փայտիկով բուսայուղի միջից հանում ենք և տեղափոխում թղթե սրբիչների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը դուրս գա միջից։ Վրան շաքարի փոշի ենք ցանում։
Ի դեպ, փքաբլիթներ պատրաստելիս, պետք է հաշվի առնել, որ դրանք ավելի լավ կտապակվեն եթե բուսայուղը լավ տաքացրած լինի (բայց չենք տժժացնում բուսայուղը)։ Կրակը պետք է շատ ուժեղ չլինի` միջին ուժեղության պետք է լինի, որպեսզի փքաբլիթները ավելորդ յուղը չներծծեն և լավ եփվեն 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
отличный рецепт!
Ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է գալիս 🙂