Քաղցր նրբաբլիթ
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 175 գր
- կաթ - 250 մլ
- ձու - 2 հատ
- աղ - 1 պտղունց
- շաքարավազ - 35 գր
- բուսայուղ - 20 գր
- խտացրած կաթ եփված - 75 գր
- պանիր մասկարպոնե - 75 գր
- թթվասեր - 100 գր (100%)
- մուրաբա ելակի - ըստ ճաշակի
- թխվածքաբլիթ - 15 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաթն ու ձվերը թիակով լավ խառնում ենք, ավելացնում ալյուրը, բուսայուղը, աղն ու 35 գր շաքարավազը:
- Տապակում ենք բուսայուղապատ տապակում 45 վայրկյան, այնուհետև շրջում և տապակում ևս 30 վայրկյան:
- Խառնում ենք եփած խտացրած կաթը, մասարպոնեն ու թթվասերը:
- Քսում ենք նրբաբլիթներին և զգուշությամբ փաթաթում:
- Ահա այսպես:
- Վրան ելակի մուրաբա ենք լցնում և մատուցում:
Քաղցր, համեղ ու գեղեցիկ նրբաբլիթ , որից ոչ մեկ չի հրաժարվի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: