- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 10-20 minutes
Կարամելացված խնձորներ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
Նշված բաղադրիչները նախատեսված են 6 չափաբաժնի համար։
- Շատ կարևոր է, որպեսզի խնձորները շատ հյութեղ լինեն և մի քիչ թթվաշ։ Այդ դեպքում քաղցր կարամելի և թթվաշ խնձորի կոնտրաստն ավելի հետաքրքիր կլինի։
Խնձորները լվանում ենք և լավ չորացնում։ Խնձորի պոչերը հանում ենք և դրանց փոխարեն փայտիկներ ենք խրում։
- Մնացած բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք կաթսայի մեջ։
- Դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա և 10-20 րոպե (ժամանակը կարող է տարբեր լինել) եփում ենք մինչև բաց շագանակագույն դառնա։
- Կարամելը կաթեցնում ենք ամանի մեջ, եթե կաթիլները սառում են և պնդանում, նշանակում է կարամելը պատրաստ է։
Խնձորները թաթախում ենք կարամելի մեջ և տեղափոխում ենք յուղաթղթով կամ կարագով պատված սկուտեղի մեջ։
Թողնում ենք կարամելն ամբողջությամբ սառչի և վայելում ենք։
Ինչպես համոզվեցիք, կարամելացված խնձորներ ստանալը չափից դուրս հեշտ է 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: