- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Լապշա
Քայլերի հաջորդականություն
Բաղադրիչները նախատեսված են 4 չափաբաժնի հաշվարկով։
- Չոր մակերևույթի վրա ենք լցնում ալյուրն ու աղը։ Ձեռքով ալյուրի մեջ փորվածք ենք անում և ձվերը ջարդում ենք մեջը։
- Ալյուրը կողքերից կենտրոն բերելով սկսում ենք խմոր հունցել։
- Խմորը հունցում ենք այնքան մինչև համասեռ դառնա։ Այն պետք է փափուկ և առաձգական դառնա։ Խմորը սննդային փաթեթով ծածկում ենք և 30 րոպեով տեղափոխում սառնարանը։
- Աշխատանքային սեղանի վրա ալյուր ենք ցանում և խմորը բարակ գրտնակում ենք։
- Հարմար լինելու համար խմորը մի քանի մասի ենք բաժանում։ Գրտնակելուց հետո խմորի եզրերը կտրում ենք, որպեսզի քառանկյուններ ստանանք։
- Խմորը ռուլետի տեսքով փաթաթում ենք։
- Սուր դանակով ռուլետը 0,5 սմ կտորներով կտրատում ենք:
- Ռուլետը բացում ենք, պատրաստի մակարոնը դնում ենք սկուտեղի վրա և թողնում ենք մի քիչ սառչի (2-3 ժամ)։ Պաստան եփում ենք աղաջրի մեջ։
- Օգտակար խորհուրդներ.
• Ձվերը պետք է սենյակային ջերմաստիճանի լինեն։
• Կարող ենք 1 ճ/գդ պապրիկա ավելացնել, որպեսզի լապշան վարդագույն լինի, կամ էլ 100 գր սպանախ, որպեսզի կանաչ լապշա ստանանք։
• Թարմ մակարոնը կարող ենք պահպանել 3-4 օր։
Ի դեպ, կարող ենք լապշան բովել, այնուհետև աղաջրի մեջ եփել։ Համեղ և հեշտ պատրաստվող լապշա , որը կարող ենք համեմել և գունավորել ըստ ցանկության 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev dzez.vor xndrem arishtayov utest ktexadreq.hishum em vor uneq bayc inchqan nayum em chem gtnum.
Բարև Ձեզ, սիրելի Անի։ Անպայման հաշվի կառնենք Ձեր ցանկությունն ու մոտ ժամանակներում կտեղադրենք արիշտայով ուտեստներ։ Հետևեք մեզ։ ։)