- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Ազնվամորիով մարշմելոու
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պյուրեի ստացման համար ազնվամորին խառնում ենք 110գր շաքարավազի հետ, ապա եփում կրակի վրա 2-3 րոպե մինչև միատարր զանգվածի առաջացումը:
- Պատրաստի պյուրեն անցկացնում ենք մաղով, որպեսզի ազատվենք կորիզներից:
- Թրջում ենք ժելատինը մի փոքր ջրով: Առանձին կաթսայի մեջ ենք լցնում ազնվամնորիով պյուրեի կեսը, մեղրի կեսը և 150շաքարավազը, ապա տեղափոխում կրակի վրա: Խառնում ենք, որպեսզի շաքարավազը լուծվի, ապա ավելացնում ենք ժելատինը: 1-2 րոպեում ժելատինը լուծվում է, զանգվածը դառնում է միատարր: Հանում ենք կրակի վրայից:
- Մնացած պյուրեն և մեղրը հարում ենք 2րոպե:
- Ապա մաս առ մաս լցնում ենք կաթսայի մեջի զանգվածը: Շարունակում ենք լավ հարել 5-7րոպե մինչև ստացված զանգվածը ծավալով զգալիորեն ավելանա և պնդանա:
- Ձևամանի մեջ փռում ենք պերգամենտային թուղթ,ապա լցնում զանգվածը նրա մեջ, հավասարեցնում ենք և վրան շաքարի փոշի շաղ տալիս:
- Թողնում ենք այդպես սենյակային ջերմաստիճանում մինչև 3ժամ, որից հետո զգուշությամբ հանում ենք պերգամենտային թուղթը միայն կողքի հատվածներից և սկսում կտրատել աղանդերը: Կտրելու ընթացքում դանակը հաճախակի թրջում ենք, որպեսզի մարշմելոուն չկպչի դանակին: Այնուհետև ամեն խորանարդիկի վրայից պոկում ենք մնացած թուղթը:
- Մարշմելոուի ամեն խորանարդիկի վրա բոլոր կողմերից շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի:
- Ահա և մարշմելոուն պատրաստ է համտեսելուն:
Երևի արդեն հասկացաք, որ մարշմելոու կարելի է պատրաստել նաև այլ մրգերով կամ հատապտուղներով: Ընդամենը պետք է խյուսը պատրաստել, ասենք, ելակով կամ մոշով:
—–
Ի դեպ՝
Հետաքրքիր է, բայց մարշմելոուն սկզբից եղել է դեղամիջոց: Այն պատրաստել են ալթեա (Althaéa officinális) բույսի արմատներից՝ անգինայի դեմ պայքարելու համար:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Красиво как!