- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 15-20 minutes
Կարամելային սոուս
Բաղադրիչներ
- շաքարավազ - 200 գր
- կարագ - 150 գր
- սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ - 125 մլ
Քայլերի հաջորդականություն
- Բաղադրիչները նախատեսված են 500 մլ կարամելային սոուսի հաշվարկով: Շաքարավազը լցնում ենք հաստ տակով կաթսաի մեջ և դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա: Անընդհատ խառնելով հասցնում ենք եռման աստիճանի: Այնքան ենք եփում, մինչև շաքարավազը լուծվի և զագվածը սաթի գույն դառնա: Առանց կաթսան կրակից վերցնելու ավելացնում ենք ոչ մեծ կտորներով կտրատած կարագը և խառնում ենք մինչև վերջինս լուծվի:
- Կրակից վերցնում ենք և անընդհատ խառնելով, բարակ շիթով լցնում ենք տաքացրած սերուցքը: Խառնում ենք մինչև համասեռ և հարթ զանգված ստանանք:
- Սոուսը սենյակային ջերմաստիճանանի հասնելուց հետո լցնում ենք ապակյա տարայի մեջ, կափարիչով ծածկում և տեղափոխում սառնարանը:
Ի դեպ, այսպիսի կարամելային սոուս կարելի է սառած վիճակում քսել տոստերի կամ բուլկիների վրա և ուտել, իսկ սենյակային ջերմաստիճանի սոուսը՝ օգտագործել որպես սոուս 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Ձեր բաղադրատոմսերը ինձ դուր են գալիս
Շնորհակալ ենք գնահատականի համար 🙂
Hnaravora?? Patrastel katov??
Ավելի ճիշտ կլինի օգտագործել սերուցք)
Բարև Ձեզ, ներեցեք, իսկ շաքարավազն առանց ջրի ենք հասցնելու եռման աստիճանի:
Շնորհակալություն
Բարձ Ձեզ Աշխեն ջան, այո, ջուր պետք չէ ավելացնել, միայն թե ուշադիր եղեք, քանի որ կրակը պետք է կամաց լինի, որպեսզի շաքարավազը չայրվի 🙂