- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 10-20 minutes
Կանաչ ոլոռով կրեմ-ապուր
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Վառ կանաչ գույնի շատ համեղ և միևնույն ժամանակ շատ օգտակար ապուր: Առաջին հայացքից թվում է, թե կանաչ ոլոռն ու անանուխը անհամադրելի են, սակայն դա այդպես չէ: Պետք է նշենք, որ ապուրի մեջ հարմար է միայն սառեցված կանաչ ոլոռ օգտագործել, քանի որ պահածոյացված ոլոռով այն այնքան էլ համեղ չի լինի: Այս չափաքանակով մենք մոտավոր 3 չափաբաժին ապուր կստանանք:
Սոխը մաքրում ենք և մանր կտրատում:
- Կարտոֆիլը մաքրում ենք և ոչ մեծ կտորներով կտրատում:
- Անանուխի տերևները ցողուններից առանձնացնում ենք և մանր կտրատում:
- Կարագը դնում ենք հաստ տակով կաթսայի մեջ և հալեցնում: Ավելացնում ենք սոխը և 3-5 րոպե տապակում ենք մինչև այն փափկի: Այնուհետև 500-600 մլ ջուր ենք լցնում, հասցնում ենք եռման աստիճանի և աղ անում: Ավելացնում ենք կարտոֆիլն ու 10-15 րոպե եփում ենք մինչև կարտոֆիլը փափկի: Ոլոռը (նախապես հալեցնելու կարիք չկա) լցնում ենք եռացող ապուրի մեջ և ավելացնում ենք անանուխը:
Եռալուց հետո 1-2 րոպե եփում ենք և կրակի վրայից վերցնում: Ապուրը լցնում ենք բլենդերի մեջ և լավ հարում ենք մինչև կրեմանման զանգված ստանանք:
- Այնուհետև ապուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք սերուցքը (1-2 ճ/գդ թողնում ենք ձևավորման համար): Խառնում ենք, տաքացնում, բայց չենք եռացնում:
- Տաք կրեմ-ապուրը լցնում ենք ամանի մեջ, վրան սերուցք ենք լցնում և անանուխի տերևով ձևավորում: Բարի ախորժակ:
Համեղ, անուշաբույր ու օգտակար կրեմ-ապուր, որն անպայման պետք է փորձեք 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Ասացեք խնդրեմ, իսկ չոր, կանաչ ոլոռով համեղ կլինի, եթե նախորոք 10-15 ժամ թրջենք, շնորհակալություն։
Բարև Ձեզ Շուշան ջան, այո, կարող եք փորձել նաև այդ տարբերակը 🙂