- Yield: 3 ժամ անց
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Սև հաղարջով տորթ
Բաղադրիչներ
- Բիսկվիթի համար՝
- շաքարավազ - 180գր
- ալյուր - 130գր
- կակաո - 2ճ/գդ
- ձու - 4 հատ
- վանիլին - 1/2 թ/գդ
- Հաղարջով օշարակի համար՝
- հաղարջ սև - 150գր
- շաքարավազ - 90գր
- ջուր - 50մլ
- Իտալական սերուցքային կրեմի համար՝
- ձվի սպիտակուց - 3 հատ
- շաքարավազ - 140գր
- ջուր - 45մլ
- կարագ - 400գր
- Մասկարպոնեով կրեմի համար՝
- պանիր մասկարպոնե - 300գր
- շոկոլադ կաթնային - 150գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Դրա համար առանձնացնում ենք ձվի սպիտակուցները դեղնուցներից: Սպիտակուցները հարում ենք շաքարավազի կեսի հետ մինչև փափուկ փրփուրի առաջացումը:
- Այնուհետև հարում ենք դեղնուցները շաքարավազի մնացած մասի հետ մինչև վերջինիս սպիտակելը և ծավալով ավելանալը:
- Զգուշությամբ խառնում ենք հարված սպիտակուցն ու դեղնուցը՝ աստիճանաբար ավելացնելով նախապես իրար խառնած և մաղված կակաոն և ալյուրը, ապա վանիլինը: Խառնում ենք խմորը ներքևից վերև շատ զգույշ:
- Լցնում ենք խմորը պերգամենտային թղթով պատված ձևամանի մեջ և եփում 30րոպե 180աստիճանում:
- Հաղարջը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում շաքարավազը և ջուրը: Եփում ենք կրակի վրա մոտ 5րոպե մինչև եռալը, ապա թողնում սառչի:
- Օշարակի մեջից հանում ենք հաղարջի պտուղները, իսկ օշարակի վրա ավելացնում մի քիչ եռացրած ջուր, որպեսզի հետագայում օգտագործենք բիսկվիթը ներծծելու համար:
- Պատրաստում ենք սերուցքային կրեմը: 75գր շաքարավազը լցնում ենք կաթսայի մեջ, իսկ շաքարավազի մնացած մասը հարում սպիտակուցների հետ մինչև փափուկ փրփուրի առաջացումը:
- Շաքարավազով կաթսան դնում ենք միջին կրակի վրա, եռացնում և եփում: Օշարակի պատրաստ լինելը ստուգելու համար սառը ջրով լցված ամանի մեջ կաթացնում ենք 1 կաթիլ օշարակ: Այն պետք է արագ սառչի և վերածվի փափուկ գնդիկի:
- Շարունակում ենք հարել սպիտակուցները և վրան անմիջապես ավելացնում ենք օշարակը: Հարում ենք մինչև պինդ և փայլուն փրփուրի առաջացումը, որից հետո ավելացնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում փափկած կարագը, կրկին հարում:
- Պատրաստում ենք մասկարպոնեով շոկոլադե կրեմը:Դրա համար հարում ենք մասկարպոնեն, ապա ավելացնում հալեցրած շոկոլադը: Պետք է ստացվի միատարր և փայլուն շոկոլադե կրեմ:
- Երկու տեսակի կրեմը առանձին լցնում ենք հրուշակեղենի պարկերի մեջ: Պատրաստի բիսկվիթը բաժանում ենք 3 շերտի:
Սկսում ենք հավաքել տորթը: Դրա համար բիսվիթի առաջին շերտը դնում ենք մեծ ափսեի վրա, վրան շաղ տալիս հաղարջից մնացած օշարակը, ապա օղակաձև լցնում կրեմները նկարում ցույց տրված ձևով:
- 2 տեսակի կրեմի բաժանման հատվածում շարում ենք հաղարջի հատիկները: Այնուհետև դնում ենք բիսվիթի երկրորդ շերտը և կատարում նույն գործողությունները: Տորթը ծածկում ենք բիսկվիթի երրորդ շերտով, վրան շաղ տալիս օշարակի մնացած մասը:
Տորթի կողքերը պատում ենք սպիտակ սերուցքային կրեմով, իսկ վրան քսում շոկոլադե կրեմը:
Պատրաստի տորթը տեղափոխում ենք սառնարան 3 ժամով, որպեսզի հանգստանա և սառչի:
Պատրաստի հաղարջով տորթը տեղափոխում ենք սառնարան 3 ժամով, որպեսզի հանգստանա և սառչի:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
lavna
Անի ջան, ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է գալիս 🙂
lavn txel em
Շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ մոտ լավ է ստացվել, այդպես էլ շարունակեք 🙂