- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Պիցցա “Սթրոմբոլի”
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խմորը պատրաստելու համար 1 բաժակ տաք ջրի մեջ խառնել խմորիչը և շաքարավազը, ապա ավելացնել աղը և բուսայուղը: Լցնել խորը ամանի մեջ, որտեղ մաս առ մաս ավելացնել ալյուրը և խմոր հունցել: Պատրաստի խմորը դնել բուսայուղով պատված ամանի մեջ, փակել սրբիչով և թողնել այդ վիճակում հանսգտանա 1-1,5 ժամ:
- Խմորը ուղղանկյունաձև բացել, վրան քսել տոմատի մածուկը՝ կողքերից թողնելով ազատ տարածություն:
- Վրան շաղ տալ քերած պանիրը, շարել խազապուխտի և երշիկի շերտերը:
- Ձուն կոտրել փոքրիկ ամանի մեջ, հարել, ապա քսել խմորի կողքերի ազատ հատվածների վրա: Խմորը փաթաթել ռուլետի նման, վրան հարված ձու քսել, շաղ տալ մի քիչ քերած պանիր, չորացրած կանաչի: Ռուլետի վրա դանակով կատարել փոքրիկ կտրվածքներ 4-5սմ հեռավորության վրա:
- Ռուլետով տապակը դնել քիչ բուսայուղով պատված տապակի վրա և տեղափոխել ջեռոց: Եփել 10-12րոպե 240-250աստիճանում:
Պիցցա “Սթրոմբոլի”-ն մատուցվում անմիջապես:
—–
Ի դեպ՝
Ստրոմբոլին հրաբխի անուն է, որը դանդաղ և միալար ժայթքում է արդեն շատ ու շատ հազարամյակներ: Այդ պատճառով իտալացիները այսպես են կոչել նաև բերանի մեջ ժայթքող այս հրաբխային պիցցան: “Սթրոմբոլի”-ն իսկապես վտանգավոր պիցցա է, քանի որ այն այնպիսի հաճույք է պատճառում, որ շատ հեշտ կարելի է կախվածության մեջ ընկնել:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: