- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 35-40 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Փքաբլիթներ խտացրած կաթով
Բաղադրիչներ
- խտացրած կաթ - 1 տուփ
- ձու - 3 հատ
- վանիլին - 1 թ/գդ
- ալյուր - 500 գր
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- բուսայուղ - տապակելու համար
- շաքարի փոշի - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Խտացրած կաթը լցնում ենք ամանի մեջ, ավելացնում ենք ձվերը, վանիլինը և խառնում մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Աստիճանաբար ավելացնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը և խմոր ենք հունցում (պետք է ոչ շատ պինդ խմոր ստանանք, բայց այնպես, որ հնարավոր լինի գնդիկներ ձևավորել): Խմորից ուղղանկյուն ենք ձևավորում և սննդային թաղանթով ծածկում:
Խմորը 30 րոպեով սառնարանն ենք դնում, այնուհետև հանում ենք, սննդային փաթեթից ազատում և շերտերով կտրատում:
Շերտերը մի քանի կտորների ենք բաժանում և մոտ 2.5 սմ տրամագծով գնդիկներ ձևավորում:
Խորը, ոչ մեծ տապակի մեջ, այնքան բուսայուղ ենք տաքացնում (մինչև 140-150 աստիճան), որ փքաբլիթները մեջը լող տան:
Փքաբլիթները տապակում ենք՝ յուրաքանչյուր կողմից 2-3 րոպե:
- Այնուհետև հանում ենք, դնում թղթե սրբիչների վրա, որպեսզի ավելորդ բուսայուղը դուրս գա:
Ահա և վերջ:
Ստացանք շատ համեղ փքաբլիթներ խտացրած կաթով:
Ի դեպ, քանի դեռ փքաբլիթները տաք են, պետք է շաքարի փոշի ցանել և մատուցել: Տվյալ բաղադրատոմսից ստացվում է 40 փքաբլիթ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Isk shat poqren stazwum?
Բարև Ձեզ Նելլի ջան: Ստացում են կեքսի մեծության փքաբլիթներ 🙂
ISK PXRECUCICH@ INCHE???
Բարև Ձեզ: Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք: Ահա այստեղ կարող եք կարդալ փխրեցուցիչի մասին առավել մանրամասն՝
http://www.cooks.am/ingredients/%D6%83%D5%AD%D6%80%D5%A5%D6%81%D5%B8%D6%82%D6%81%D5%AB%D5%B9/
Բարև Ձեզ: Ահա այստեղ կարող եք կարդալ փխրեցուցիչի մասին առավել մանրամասն՝
http://www.cooks.am/ingredients/%D6%83%D5%AD%D6%80%D5%A5%D6%81%D5%B8%D6%82%D6%81%D5%AB%D5%B9/
Pxrecucich@ razrixritelna!!! Bolor xanutnerum kan
PXRECUCICH@ INCH E??
PXRECUCICH@ INCH E??
Ես փորձեցի, համեղ էին .բայց մեջը լավ չէր եփվում.շատ էլ թողնում էի .վառվում էր..ինչից կլինի?
Բարև Ձեզ Անի ջան, հնարավոր է՝ կրակի տակն ուժեք եք արել:
Շնորհակալություն! հաջորդ անգամ կրակի տակ ավելի ցածր կանեմ
Չհուսահատվեք Անի ջան: Հաջորդ անգամ ամեն ինչ հրաշալի կլինի 🙂