- Yield: 6-8 ժամ
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Ռահաթ լոխում
Բաղադրիչներ
- հյութ կիտրոնի - 0.5 հատ
- հյութ նարինջի - 1 հատ
- եղեգնաշաքար - 250 գր
- շաքարի փոշի - 3 բաժակ
- ջուր - 1.5 բաժակ
- նարինջ - 1 հատ (կեղև)
- կիտրոն - 1 հատ (կեղև)
- ժելատին - 2 ճ/գդ
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 2/3 բաժակ
- էսսենցիա - 4 կաթիլ
- սննդի գունանյութ - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Կիտրոնահյութն և նարնջի հյութը լցնում ենք չկպչող ծածկույթով կաթսայի մեջ և ավելացնում կիտրոնի և նարնջի կեղևները: Թույլ կրակին անընդհատ խառնելով եփում ենք, ավելացնում շաքարավազը, շաքարի փոշին, 1/2 բաժակ ջուրը:
- Զանգվածը եռալուց հետո, կրակի տակն իջեցնում ենք և առանց խառնելու մոտ 5 րոպե եփում:
- Օսլան լուծում ենք 1/2 բաժակ ջրում: Ժելատինը լուծում ենք 1/2 բաժակ ջրում մինչև ամբողջությամբ լուծվի, ինչի համար պետք է բաժակը դնել տաք ջրով ամանի մեջ:
Ժելատինով և օսլայով խառնուրդները լցնում ենք շաքարի փոշով օշարակի մեջ, ավելացնում գունանյութը (ի դեպ, եթե գունանյութը փոշու տեսքով է, ապա պետք է օսլայով խառնուրդի մեջ լուծել) և զանգվածը լավ խառնում ենք:
- Եփում ենք միջին ուժեղության կրակին, մինչև զանգվածը եռա և փայլուն դառնա: Ավելացնում ենք անանուխի էսսենցիան:
- Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով և վրան բուսայուղ քսում: Համասեռ զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ և հավասարապես տարածում:
- Գիշերը այն սառնարանն ենք դնում, իսկ առավոտյան փայլաթիթեղը հանում, խորանարդաձև կտրատում և թաթախում շաքարի փոշու մեջ:
- Ահա և վերջ:
Այսպիսով, շատ համեղ ռահաթ լոխում , որը կարող եք հերմետիկ ամանի մեջ լցնել և սառնարանում պահել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Isk hnaravor che aranc esenciayi
Բարև Ձեզ, այո, կարող եք նաև առանց էսենցիայի պատրաստել 🙂
isk hamn nman e xanutum gnvac loxumi hamin
Ավելի համեղ է ստացվում 🙂
Klini vor aranc guynanyti patràstel?
Այո, կարող եք գունանյութ չօգտագերծել 🙂
Իակ առանց ժելատինի կստացվի՞
Բարև Ձեզ, սիրելի Կարինե։ Ժելատինը պարտադիր բաղադրիչ է։ ?