- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 2ժ 00 րոպե
Բիսկվիթային տորթ բեզեով և շոկոլադով
Բաղադրիչներ
- Բիսկվիթի համար՝
- ձու - 4 հատ
- շաքարավազ - 200 գր
- ալյուր - 200 գր
- վանիլին - 6 գր
- կարագ - 10 գր
- Բեզեի համար՝
- ձվի սպիտակուց - 200 գր (6 հատ)
- շաքարավազ - 400 գր
- Ինչպես նաև՝
- խտացրած կաթ - 100 գր
- խտացրած կաթ եփված - 150 գր
- մուրաբա ծիրանի - 100 գր
- շոկոլադ կաթնային - 100 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Ձվերի սպիտակուցներն առանձնացնում ենք, հարում մինչև խիտ փրփուրի վերածվելը: Քիչ-քիչ, 2-ական ճաշի գդալ ավելացնում ենք շաքարավազն ու շարունակում հարել միջին արգությամբ: Ավելացնում ենք վանիլինը դեղնուցներն ու հալեցրած կարագը և հարում: Ավելացնում ենք ալյուրը, գդալով խառնում՝ միշտ միևնույն ուղղությամբ: Թխվածքի ձևամանը յուղում ենք, խմորը լցնում մեջը: Թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 40 րոպե: Ջեռոցը չենք բացում, որպեսզի բիսկվիթը չնստի:
Բիսկվիթը պատրաստ է, թողնում ենք հովանա, հետո զգուշությամբ հանում ենք ձևամանից ու կիսում:
- Բիսկվիթի վրա խտացրած կաթ ենք լցնում և թողնում ներծծվի:
- Պատրաստում ենք բեզեն: Սպիտակուցները բարձր արագությամբ լավ հարում ենք և աստիճանաբար շաքարավազ ավելացնում (որքան մանր լինի շաքարավազն, այնքան լավ)։ Ստացված զանգվածը լցնում ենք խոհարարական պարկի մեջ և ձևավոր գլխիկի միջոցով յուղաթղթով տապակի մեջ լցնում: Տապակը 1,5-2 ժամով տեղափոխում ենք 100-110 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և չորացնում։ Ահա և վերջ:
Բեզեն լցնում ենք բիսկվիթի վրա:
- Շարում ենք ծիրանի մուրաբայի հատիկները:
- Եփած խտացրած կաթը քսում ենք տորթի վրա:
- Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք:
- Տորթի վրա շարում ենք նախապես պատրաստած բեզեն:
- Տորթը պատրաստ է, մնում է վրան լցնել հալեցրած շոկոլադը:
Մեր բիսկվիթային տորթը պատրաստ է: Անուշ լինի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev dzez, mi poqr lav chhaskaca, biskvit@ mejtexic kisum enq, mi shertin qsum xtacrac kat, heto myus shertin epac xtacrac katn enq qsum u bezener@? Te chenq kisum?
Բարև Ձեզ հարգելի Արևիկ: Բիսկվիթը կիսեք, վրան լցրեք խտացրած կաթ ու թողեք, որ ներծծվի: Այնուհետև ավելացրեք փշրած բեզեն ու ծիրանի մուրաբայի հատիկները: Հետո տորթի վրայի շերտին քսեք եփած խտացրած կաթ ու զարդարեք բեզեով 🙂
Shat shnorhakal em, haskaca
Պատրաստ ենք օգնել 🙂
shat hamex er
Շնորհակալ ենք 🙂
shat hamex er shnorakalutyun