- Yield: 1-2 ժամ անց
- Prep Time: 60-65 minutes
- Cook Time: 2ժ 00 րոպե
Տորթ «Էլինա»
Բաղադրիչներ
- Շոկոլադե բիսկվիթի համար`
- ձու - 4 հատ
- շաքարավազ - 160 գր
- ալյուր - 150 գր
- կակաո - 40 գր
- օսլա (крахмал) - 34 գր
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- կարագ - 50 գր
- ջուր - 50 գր
- Դասական բիսկվիթի համար՝
- շաքարավազ - 180 գր
- ալյուր - 150 գր
- ձու - 4 հատ
- վանիլին - 1 պտղունց
- Սև հաղարջով գանաշի համար՝
- հաղարջ սև - 180 գր (սառեցրած)
- ջուր - 25 մլ
- շաքարավազ - 40 գր
- հյութ կիտրոնի - 1 ճ/գդ
- շոկոլադ սև - 150 գր (50-75%)
- կարագ - 120 գր
- ժելատին - 3 գր
- Սև հաղարջով թանձրուկի համար՝
- հաղարջ սև - 200 մլ (սառեցրած)
- ձու - 2 հատ
- հյութ կիտրոնի - 0,5 հատ
- կարագ - 120 գր
- շաքարավազ - 100 գր
- Մասկարպոնեով սերուցքային կրեմի համար՝
- շոկոլադ սպիտակ - 75 գր
- կարագ - 75 գր
- պանիր մասկարպոնե - 250 գր
- Շվեյցարական մերենգայով ֆրոսթինգի համար՝
- ձվի սպիտակուց - 4 հատ
- շաքարավազ - 200 գր
- կարագ - 240 գր
- սննդի գունանյութ - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Տորթը ցանկալի է պատրաստել երկու օրում: Առաջին օրում պետք է թխել բիսկվիթները, երկրորդ օրը՝ պատրաստել կրեմներն ու հավաքել տորթը:
Պատրաստում ենք շոկոլադե բիսկվիթը :
- Պատրաստում ենք դասական բիսկվիթը : Ձևամանը հանում ենք, բիսկվիթը փաթաթում սննդային թաղանթով ու թողնում հով տեղում:
- Պատրաստում ենք սև հաղարջով գանաշը: Ժելատինը սառը ջրում թրջում ենք: Սև հաղարջը, 25 մլ ջուրը, շաքարավազն ու կիտրոնահյութը լցնում ենք ամանի մեջ և հասցնում եռման: Կրակից վերցնում ենք, տրորում, քամում, հովացնում մինչև 50 աստիճան, ավելացնում ենք քամած ժելատինն ու խառնում:
- Շոկոլադը միկրոալիքային վառարանում կամ գոլորշու վրա հալեցնում ենք և ավելացնում սև հաղարջի տաք խյուսը:
- Քիչ-քիչ ավելացնում ենք կարագը ու գանաշը հարում այնքան, մինչև դառնա համասեռ: Գանաշը կարելի է պահել սառնարանում, բայց մեկ ժամից ոչ ավելի: Լավ կլինի օգտագործել անմիջապես:
- Պատրաստում ենք սև հաղարջով թանձրուկը: 200 գր սառեցրած հաղարջը կրակին հալեցնում ենք, բլենդերով տրորում ու քամում: Մնում է մոտ 100-110 գր խյուս:
- Կարագը, կիտրոնահյութն ու շաքարավազը գոլորշու վրա տաքացնում ենք մինչև շաքարավազի լուծվելը: Ավելացնում ենք ձվերն ու տաքացնում մոտ 10 րոպե: Գոլորշու վրայից վերցնում ենք և հարում մինչև հովանալը (մոտ 60 աստիճան):
Թանձրուկը կարելի է պահել սառնարանում: Օգտագործելուց առաջ անհրաժեշտ է սառնարանից հանել, թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 3-4 ժամ կամ գոլորշու վրա տաքացնել: Եթե տորթն անմիջապես է հավաքվելու, կարելի է թանձրուկը սառնարան չդնել:
- Պատրաստում ենք մասկարպոնեով սերուցքային կրեմը: Սպիտակ շոկոլադը միկրոալիքային վառարանում կամ գոլորշու վրա հալեցնում ենք ու հովացնում: Ավելացնում ենք մասկարպոնեն ու կարագը: Խառնում ենք այնքան, մինչև ստացվի հարթ, համասեռ զանգված: Ցանկալի է կրեմն օգտագործել պատրաստելուց հետո 3-4 ժամվա ընթացքում: Պահում ենք սառնարանում:
- Պատրաստում ենք մերենգայով ֆրոսթինգը: Շաքարավազն ու սպիտակուցները ջոլորշու վրա հարում ենք այնքան, մինչև ստացվի համասեռ, սպիտակ ու պինդ մերենգա: Այս ամենից հետո հարիչն իջեցնում ենք միջին արագության ու զանգվածի մեջ կամաց-կամաց ավելացնում կարագը: Պատրաստի ֆրոսթինգը բաժանում ենք երեք մասի: Մի մասը թողնում ենք սպիտակ, մյուսի մեջ մի քիչ մանուշակագույն գունանյութ ենք ավելացնում, իսկ երրորդի մեջ նույն գունանյութից ենք լցնում, բայց ավելի շատ: Ցանկալի է ֆրոսթինգն օգտագործել պատրաստելուց անմիջապես հետո:
- Հավաքում ենք տորթը: Ամեն մի բիսկվիթը երկու շերտի ենք բաժանում:
- Վերցնում ենք 22 սմ տրամագծով քանդվող ձևաման, հատակին դնում շոկոլադային բիսկվիթի մի շերտ և առատ լցնում ինվերտային օշարակ : Վրան տարածում ենք գանաշը:
Ծածկում ենք վանիլային բիսկվիթի շերտով ու ափով թեթևակի սեղմում: Ցողում ենք օշարակով, հավասարաչափ տարածում սև հաղարջով թանձրուկը:
Դնում ենք շոկոլաային երկրորդ շերտ, օշարակով ցողում, տարածում սերուցքային կրեմը: Վրայից դնում ենք վերջին՝ վանիլային բիսկվիթի մյուս շերտը: Ափով սեղմում ենք և վրան օշարակ ցողում: - Տորթը 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան: Հետո վրան ֆրոսթինգ ենք քսում և ամբողջ գիշեր թողնում սառնարանում:
- Ահա և վերջ:
- Մատուցելուց առաջ ցանկալի է տորթը 40-60 րոպե պահել սենյակային ջերմաստիճանում:
Այսպիսի հիանալի տորթ արժե պատրաստել ցանկացած տոնի առթիվ՝ չափսոսելով դրա պատրաստմանը տրամադրած ժամանակը 🙂 Любите порнуху, в которой изображен настоящий домашний секс? Тогда обязательно загляните на наш веб-сайт. Здесь мы каждые день выкладываем самое возбуждающее домашнее порно , которой только есть в сети интернет! Посмотрите как сексапильные девчонки сосут хуи своим парням, доставляя самый натуральный оргазм. Что может быть лучше, чем это?
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: