- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Սիսեռով և մսով ուտեստ
Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 500 գր
- սիսեռ - 400 գր
- լոլիկ - 5 հատ
- սոխ - 1 հատ
- մշկընկույզ (мускатный орех) - 0,5 թ/գդ
- զիրա - 0,5 թ/գդ
- պապրիկա - 0,5 թ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Սիսեռը մեկ օր թրջում ենք սառը ջրում, հետո լվանում ենք և ջուրը թափում: Թրջած սիսեռը 2-3 անգամ մեծանում է:
- Միսը խորանարդաձև փոքր կտորների ենք բաժանում և կաթսայի մեջ հալեցրած կարագով տապակում այնքան, մինչև դառնա դարչնագույն:
- Լոլիկների վրա եռացրած ջուր ենք լցնում:
- Սիսեռը լցնում ենք մսի կաթսայի մեջ ու եփում այնքան, մինչև ջուրը գոլորշիանա:
- Սիսեռի վրա ջուր ենք լցնում այնքան, որ վերջինս լրիվ ծածկվի: Հասցնում ենք եռման աստիճանի, դնում ենք մարմանդ կրակին` ծածկած կափարիչով, եփում առնվազն 1 ժամ:
- Մեկ ժամ անց լոլիկները կեղևազրկում ենք: Կարելի է խաչաձև կտրվածք անել, այդպես կեղևն ավելի հեշտությամբ է առանձնանում:
- Խորանարդաձև կտրատում ենք:
- Լցնում ենք մսով ու սիսեռով կաթսայի մեջ:
- Խառնում ենք, ավելացնում աղը, պղպեղը, պապրիկան, մշկընկույզն ու զիրան:
- Միջին ուժգնության կրակին ծածկած կափարիչով շոգեխաշում ենք 20-30 րոպե: Հետո մեջը ճզմում ենք 2-3 պճեղ սխտոր, խառնում ու կրակն անջատում: Պատրաստ է:
- Սոխը բարակ կիսաօղակներով կտրատում ենք, սառը ջրով լվանում ու թեթևակի քամում: Աղ ու պղպեղ ենք ցանում: Սիսեռն ու միսը լցնում ենք խորը ափսեների մեջ, անկյունում լցնում կտրատած սոխը:
Արտակարգ համեղ ուտեստ է ստացվում: Սիսեռով ու մսով այս կերակուրը կարելի է համադրել սպագետտիի կամ բրնձի հետ: Բարի ախորժակ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Hemex er, shnorhakalutyun!!!
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Hamex er, shnorhakalutyun!!!
Պատրաստեցի հավով և շատ համեղ ստացվեց
Շատ ուրախ ենք, որ համեղ է ստացվել։ Հաջողություններ ենք մաղթում Ձեզ խոհանոցում։ ։)
Ես էդպես էլ չհասկացա. 4-րդ ու 5-րդ կետերը կարծես նույնը լինեն, սկզբում գրվածա, որ սիսեռը լցնում ենք մսի վրա ու եփում, հետո նորից գրվածա, որ սիսեռի վրա ջուր ենք լցնում ու մի ժամ եփում։ Հիմա վերջը սիսեռը առանձին ենք եփու՞մ, լցնում մսի վրա, թե՞ լցնում ենք տապակած մսի վրա ու իրար հետ 1 ժամ եփում։