- Yield: 3-4 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Աղցան մարինացված բանջարեղենով
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք մարինադը: Կաթսայի մեջ խառնում ենք բոլոր բաղադրիչները, հասցում եռման: Հենց որ խառնուրդն սկսում է եռալ, կրակից վերցնում ենք ու հովացնում մինչև սենյակային ջերմաստիճանի:
Քանի դեռ մարինադը հովանում է, բանջարեղենը լվանում ենք: Կաղամբը կիսում ենք, կտրատում 2 սմ խորանարդիկներով և լցնում մեծ կաթսայի մեջ:
- Գազարը մաքրում ենք, օղակ-օղակ բարակ կտրատում, նույնպես լցնում կաթսայի մեջ:
- Տաքդեղները երկայնակի կիսում ենք, սերմերը հեռացնում: Բարակ, ձողաձև կտրատում ենք և լցնում կաղամբով թասի մեջ:
- Գլուխ սոխը կիսում ենք, կիսաշրջանաձև բարակ կտրատում ու ավելացնում մյուս բանջարեղեններին:
- Այնուհետև կտրատում ենք վարունգը և լցնում կաթսայի մեջ:
- Հենց որ մարինադը հովանում է մինչև սենյակային ջերմաստիճանի, լցնում ենք կաթսայի մեջ եղած բանջարեղենի վրա:
- Լավ խառնում ենք և թողնում 3 ժամ, ինչից հետո արդեն կարելի է մարինացնել:
- Ահա համեղ աղցանը պատրաստ է:
Մարինացված աղցանը 12 ժամ հետո ավելի համեղ է լինում 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: