- Yield: 30 րոպե անց
- Prep Time: 30-35 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Վանիլային բուլկիներ
Բաղադրիչներ
- խմորիչ - 8 գր
- ալյուր - 600 գր
- կաթ - 250 մլ
- ձվի դեղնուց - 4 հատ
- կարագ - 100 գր
- վանիլին - 10 գր
- շաքարավազ - 100 գր
- աղ - մեկ պտղունց
- Վրան քսելու համար՝
- ձվի դեղնուց - 1 հատ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 2 ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաթը տաքացնում ենք 36-38 աստիճան, խմորիչը լուծում ենք կաթի մեջ, ավելացնում ենք 1-2 ճ/գդ շաքարավազ, 1-2 ճ/գդ ալյուր, աղ խառնում ու 15 րոպեով դնում տաք տեղում, որպեսզի խմորիչն ակտիվանա: Հետո ավելացնում ենք մնացած շաքարավազը:
- Լցնեւմ ենք դեղնուցները:
- Այնուհետև ավելացնում փափկացրած կարագը, վանիլինը և խառնում:
- Մաղելով, քիչ-քիչ լցնում ենք ալյուրը:
- Քանի որ ալյուրը տարբեր է լինում, կարող է պահանջվել նշվածից մի քիչ ավելի կամ պակաս: Պետք է կողմնորոշվել ըստ խմորի որակի:
- Պետք է ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպչող խմոր:
- Խմորը լցնում ենք ձիթայուղած կաթսայի մեջ, դնում տաք տեղում, որպեսզի հասունանա: Զինվում ենք համբերությամբ ու թողնում, որ խմորը լավ բարձրանա: Դա շատ կարևոր է:
- Բարձրացած խմորը լցնում ենք սեղանին և մի քիչ տրորում:
- Հետո ձևավորում ենք բուլկիները, իրարից հեռու շարում տապակի մեջ, դնում տաք տեղում ու թողնում, որպեսզի հասունանան, մեծանան այնքան, որ կողքերով իրար միանան:
- Թխելուց առաջ բուլկիների վրա քսում ենք դեղնուցի ու սերուցքի խառնուրդ:
- Թխում ենք 20-25 րոպե 200 աստիճանում:
- Մեր օդեղեն բուլկիները պատրաստ են:
- Թեյ խմելու ժամանակն է:
Արժե, չէ՞, այսպիսի բուլկիներ պատրաստել ու տանել ընդմիջման կամ էլ երեխաների հետ դպրոց ուղարկել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
sat snorhakalenk dez nman baxadratomser tramadrelu hamar,es henc aysor kpatrastem ev kgrem dez ardyunki masn.
Շնորհակալ ենք նաև Ձեզ, որ գնահատում եք մեր աշխատանքը: Կսպասենք արդյունքին 🙂
Vay anchap shnirhakal em baxadratomsi hamar. Giteq ichqan em pntrel ays bulkineri baxadratomse))) husanq vor kstacvi mer mankutyan bulkineri nman… Kporcem anpayman.
Շատ ուրախ ենք, որ գնահատում եք մեր աշխատանքը: Պատրաստեք անպայման 🙂
Isk qani astichani tak epel ?
Մարինա ջան, պետք է թխեք 20-25 րոպե 200 աստիճանում 🙂
Shatt merciii
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
Shat lav stacvec, shat shnorhakalutyun.ham tesqner lav,hamel ham@.
Ուրախ ենք, որ հավանում եք Մարիամ ջան 🙂
artakarq kayqa shat shnorakal enq arden hascrel em txel mi qani txvacqner ev anchap goh em
Շնարհակալ ենք լավ խոսքերի համար հարգելի մասնակից 🙂
shat hianalia apreq es arden porcelem mi qani baxadrutyun shat lava exel goh em shat apreq
Nereceq isk inch@ kpoxarini serucqin??
Լիդա ջան, կարող եք կաթ օգտագործել 🙂