- Yield: 1-2 ժամ անց
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- կարագ - 50 գր
- ձու - 1 հատ
- շաքարի փոշի - 50 գր
- ալյուր - 140 գր
- վանիլին - 1 պտղունց
- Սուֆլեի համար՝
- խտացրած կաթ - 100 գր
- կարագ - 200 գր
- ձվի սպիտակուց - 2 հատ
- շաքարավազ - 450 գր
- աղ կիտրոնի - 1 պտղունց
- ագար-ագար - 2 թ/գդ
- ջուր - 150 մլ
- Ջնարակի համար՝
- շոկոլադ սև - 70 գր
- կարագ - 45 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- 50 գր կարագը խառնում ենք շաքարի փոշու հետ, լցնում ենք ձուն, լավ հարում և ավելացնում վանիլինը:
- Լցնում ենք ալյուրը և համասեռ խմոր հունցում:
- Յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ բարակ շերտով լցնում ենք խմորը և թխում 10 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- 200 գր կարագը խտացրած կաթի հետ լավ հարում ենք:
- Խմորը հանելուն պես ծայրերը հավասարեցնում ենք և դնում քանդվող ձևամանի մեջ:
- Պատրաստում ենք սուֆլեն: 150 մլ ջրի մեջ լուծում ենք ագարը և դնում մարմանդ կրակին, այնուհետև կամաց-կամաց ավելացնում ենք շաքարավազը և խառնում մինչև սպիտակ փրփուրի առաջացումը:
- Ձվի սպիտակուցները լավ հարում ենք, ավելացնում կիտրոնի աղը: Հարիչի ուժգին արագությամբ հարելով ավելացնում ենք տաք ագարային զանգվածը, այնուհետև ավելացնում ենք խտացրած կաթով զանգվածը:
- Սուֆլեն լցնում ենք խմորի վրա և 15 րոպեով տեղափոխում սառցարան:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: Շոկոլադն ու 45 գր կարագը միկրոալիքային վառարանում հալեցնում ենք և լավ խառնում:
- Շոկոլադը զգուշությամբ լցնում ենք սուֆլեի վրա և կրկին 15 րոպեով տեղափոխում սառցախցիկ: Զգուշությամբ ձևամանը բացում ենք:
- Ահա և վերջ: Վայելում ենք
Պատրաստեցինք տոնական Թռչնի կաթ , որը անտարբեր չի թողնի ոչ ոքի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Aranc agar-agari klini patrastel ev xndrum em aseq naev dzevamani chapery
Առանց ագարի չեք կարող պատրաստել, սակայն այն հնարավոր է փոխարինել ժելատինով: Կարող եք վերցնել 26, 28 սմ-անոց ձևաման:
cheq asi agar-agar@ vorna?
Բարև Ձեզ, ահա խնդրեմ`
http://www.cooks.am/ingredients/%D5%A1%D5%A3%D5%A1%D6%80-%D5%A1%D5%A3%D5%A1%D6%80/
Բարև Ձեզ, ահա այստեղ կարող եք կարդալ առավել մանրամասն՝
http://www.cooks.am/ingredients/%D5%A1%D5%A3%D5%A1%D6%80-%D5%A1%D5%A3%D5%A1%D6%80/
Knereq mek ayl baxadratomsum nshvum e vor petq e agar agar@ mi qani jam treacherous toxnel. Inchpes e chisht.
Առանց ագարի չեք կարող պատրաստել, սակայն այն հնարավոր է փոխարինել ժելատինով: Կարող եք վերցնել 26, 28 սմ-անոց ձևաման:
Es uzum em agar agarov patrastel, uzum em imanal inchn e aveli lav agar@ trjel ev mi qani jam toxnel, te trjel ev miangamic dnel gazojaxin.
Բարև Ձեզ Նարինե ջան, ագար-ագարը լցրեք քիչ քանակությամբ ջրի մեջ և թողեք 20-30 րոպե, որպեսզի ուռչի, այնուհետև կարող եք դնել կրակին 🙂
isk jelatinov inchpes?
Ժելատինը նույն սկզբունքն ունի: 150 մլ ջրի մեջ լուծում ենք ժելատինը և դնում մարմանդ կրակին, այնուհետև կամաց-կամաց ավելացնում ենք շաքարավազը և խառնում մինչև սպիտակ փրփուրի առաջացումը:
Hello
Nerexutyun SUFLEYI recepti mej karag ka grats, bayts chenk ogtagorsum ???
Thank you ?
Բարև Ձեզ, կարագն ու խտացրած կաթը նախօրոք հարում ենք, այնուհետև ավելացնում սպիտակուցային և ագարային զանգվածին 🙂
Knerek isk shakalat@ dar@.
Բարև Ձեզ, այո, պետք է վերցնեք դառը շոկոլադ 🙂
isk jelatin@ inch qanakutyamb enq ogtagorcum jri het?
Բարև Ձեզ, եթե որոշել եք ագարը փոխարինել ժելատինով, ապա կարող եք մի փոքր ավել վերցնել՝ 2.5 թ/գդ 🙂
Isk ete jelatinov enq patrastum eli petqe taq vijakum xarnenq spitakucayin zangvacin???
Այո, սիրելի Սիրանուշ, ապիտակուցային զանգվածը խառնում ենք տաք ժելատինային զանգվածին: 🙂
Barev cez, Es porceci bayc chstacves, suflen pind chstacves