- Yield: 30 րոպե անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Ամանորյա թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար`
- կարագ - 220 գր
- շաքարավազ - 200 գր
- վանիլին - 3 գր
- փխրեցուցիչ - 0,5 թ/գդ
- աղ - 1 պտղունց
- ալյուր - 450-500 գր
- ձու - 1 հատ
- Ջնարակի համար`
- ձվի սպիտակուց - 2 հատ
- հյութ կիտրոնի - 2 ճ/գդ
- շաքարի փոշի - 330 գր
- սննդի գունանյութ - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը: Կարագն ու շաքարավազը հարում ենք, մինչև համասեռ զանգվածի ստացումը: Այնուհետև ավելացնում ենք վանիլինը, ձուն, փխրեցուցիչի և աղի հետ մաղած ալյուրը և խմոր ենք հունցում: Վերջինս փաթաթում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և 30-40 րոպե տեղափոխում սառնարան:
- Այնուհետև խմորը 7 մմ հաստությամբ բացում ենք, դնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և մեր ցանկացած պատկերներով կտրատում: Դնում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և 12-15 րոպե թխում:
- Պատրաստում ենք ջնարակը: Ձվի սպիտակուցները կիտրոնի հյութի հետ հարում ենք: Այնուհետև աստիճանաբար ավելացնում ենք շաքարի փոշին:
- Ցանկության դեպքում գունավորում ենք, լցնում խոհարարական պարկի մեջ ու թխվածքաբլիթները ձևավորում:
- Ահա և վերջ:
- Վայելում ենք:
Պատրաստեցինք համեղ ու գեղեցիկ Ամանորյա թխվածքաբլիթներ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Harum enq harichov, ev vorqan harel?
Harel aynqan minchev pndana?
Բարև Ձեզ, այո, պետք է հարեք հարիչով մինչև զանգվածը պնդանա 🙂
mi ban harcnem jnaraky choranum e ev ardyoq inchqan jamanakic heto? ev es videonerov tesel em vor sahmanelu hamar naxatesvats kremn aveli pind e qan taratseluny inchpes da stanal?
Բարև Ձեզ, այո, ջնարակը չորանում է: Էլեն ջան, սկզբում եզրագծերն արեք, այնուհետև լցրեք մեջը, այդպես ավելի լավ կստացվի:
es el ei uzum nuyn harcy tal
motovorapes qani hat e stacvum?
Շուշաննա ջան, կախված է թե Դուք ինչ չափսի ֆորմաներ եք օգտագործում:
Բարև Ձեզ, ջնարակն ինչքա՞ն ժամանակում է չորանում։
Բարև Ձեզ, ջնարակը 1-2 ժամ հետո չորացած կլինի, եթե պատրաստեք բոլոր ցուցումներին համապատասխան:
Xndrumem aseq indz, aysingy inch tesaki kremi vra kareli e ogtagorcel, vor chhalvi.(nkati unem aysingic caxikner, teterner ev ayln)
Բարև Ձեզ, այսինգը ցանկալի է քսել թխվածքաբլիթների կամ խմորի վրա:
Barev Dzez, nereceq ays nuyn xmor@ kareli e lcnel formaneri mej? Hesht durs kga formayic?
Բարև Ձեզ, կարող եք թխել բուսայուղապատ ձևամանի մեջ:
Shnorhakalutyun
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
Barev dzez kxndrei patasxaneiq ijqan jamanak kareli e pahel txvacqablitnern? Ev ka inchvor nyut vor kareli e xarnel vorpisszi aveli erkar jamketov pahpanel?
Բարև Ձեզ, թխվածքաբլիթները կարող եք պահպանել 7-8 օր 🙂 Այդպիսի նյութեր խորհուրդ չի տրվում օգտագործել 🙂
Shat shnorhakal em patasxanelu hamar..kxndrei evs mek harci patasxaneiq..indz petqe jnarakov nkarel txvacqablit vra bayc qani bor ayn shut e choranum naxshern jisht chi stacvum..kaseiq inch anem vorpisszi erkar pahpanvi nra tulutyunn kam inch karox em ogtagorcel jnaraki poxaren?
Բարև Ձեզ Սյուզի ջան, փորձեք այսինգով զարդարել, շատ հաջող ու գեղեցիկ կստացվի: Ահա այստեղ կարող եք կարդալ պատրաստման եղանակը՝
http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B5%D5%BD%D5%AB%D5%B6%D5%A3-%D5%A9%D5%A1%D5%A3%D5%A1%D5%BE%D5%B8%D6%80%D5%A1%D5%AF%D5%A1%D5%B6-%D5%BB%D5%B6%D5%A1%D6%80%D5%A1%D5%AF/