- Yield: 4-5 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Տորթ Կինդեր
Բաղադրիչներ
- վարսակի փաթիլներ (հերկուլես) - 5 ճ/գդ
- կաթ - 100 մլ + 5 ճ/գդ
- ձու - 1 հատ
- շաքարավազ - ըստ ճաշակի
- կակաո - 3 ճ/գդ
- փխրեցուցիչ - 0,5 թ/գդ
- կաթնաշոռ - 250 գր
- վանիլին - ըստ ճաշակի
- ժելատին - 10 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Բլենդերի մեջ լցնում ենք վարսակի փաթիլները, 5 ճ/գդ կաթը, ձուն, շաքարավազը, կակաոն և փխրեցուցիչը: Խառնում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք:
- Լցնում ենք ձևամանի մեջ և 30 րոպեով տեղափոխում ջեռոցը:
- Բիսկվիթը կիսում ենք, կամ թխում ևս մեկը:
- Ժելատինը 5 րոպե թրջում ենք սառը կաթի մեջ, կաթնաշոռն ու շաքարավազը բլենդերով խառնում ենք: Կաթը դնում ենք մարմանդ կրակին և անընդհատ խառնելով եռացնում: Այնուհետև կամաց-կամաց լցնում ենք կաթնաշոռային զանգվածի մեջ և կրկին բլենդերով խառնում:
- Ձևամանի մեջ դնում ենք բիսկվիթի առաջին շերտը, լցնում կրեմը և ծածկում երկրորդով: 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
- Տորթը կտրատում ենք և մատուցում:
Ստացանք շատ համեղ ու յուրօրինակ տորթ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Isk eresin glazur harkavor cheer?barev dzez,naxapes shnorhakalutyun
Անահիտ ջան, այս բաղադրատոմսում ջնարակ չի օգտագործվում, բայց Դուք կարող եք իմպրովիզ անել, ջնարակով նույնպես շատ համեղ կլինի 🙂
Barev dzez,dzer kayqe shat em havanum,nereceq ete hnaravor e karox eq shok manjei baxadratoms grel,,ev mi harcel,,nereceq isk agar-agar inch e vor zefir patrasteluc gcum eq?da jelatinn e?es rusastanum em aprum chishtn asac chgitem inchpes karox em da pntrel,ete hnaravor e patasxaneq,,naxapes shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ Մարիամ ջան, շուտով այդ բաղադրատոմսըը կտեղադրենք 🙂
Մարիամ ջան, ագարը ժելատինանման զանգված է, ահա այստեղ կարող եք կարդալ առավել մանրամասն՝
http://www.cooks.am/ingredients/%D5%A1%D5%A3%D5%A1%D6%80-%D5%A1%D5%A3%D5%A1%D6%80/
Esel kcankanai shok manjei baxadratoms,shnorhakalutyun dzez
Shnorhakalutyun baxadratomsi hamar.nereceq kat@ jelatinov eracnum enq?
Բարև Ձեզ Գոհար ջան, այո պետք է եռացնել 🙂
Բարև ձեզ, կասեք, խոշոր, թե մանր վարսակի փաթիլներ է պետք օգտագործել? Բլենդերելիս դրանք ալյուր են դառնում, թե պետք է նախապես մանրացնել?
Բարև Ձեզ, կարող եք խոշոր վարսակի փաթիլներ վերցնել և բլենդերով մանրացնել 🙂