- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 1ժ 20 րոպե
Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ջուրը դնում ենք կրակին, ավելացնում 1 ճ/գդ աղ: Բրինձի և ջրի հարաբերությունը պետք է լինի 1:3: Երբ ջուրը հասնում է եռման աստիճանի, լցնում ենք բրինձն ու եփում 10 րոպե:
- Չրերը, նուշը, կարագը, դարչինի ձողիկն ու մեխակը լցնում ենք ամանի մեջ, վրան 100 մլ ջուր լցնում և 20-30 րոպե եփում մարմանդ կրակին: Ընթացքում ջուր ենք ավելացնում, որպեսզի չրերը չկպչեն:
- Բրինձը 10 րոպե եփվելուց հետո վերցնում ենք կրակից, լցնում քամիչի մեջ և վրան սառը ջուր լցնում:
Տապակը կարագապատում ենք, վրան դնում լավաշն ու լցնում բրինձը:
- Մնացած կարագը հալեցնում ենք և լցնում բրինձի վրա:
- Մարմանդ կրակին մոտ 40-60 րոպե եփում ենք բրինձը, այնուհետև բրգաձև լցնում մատուցվող ամանի մեջ:
- Վրան լցնում ենք չրերն ու նուշը, այնուհետ ավելացնում պնդուկն ու ընկույզը:
Զատիկի փլավ , որը կապշեցնի բոլորին 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: