- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Զատիկի թխվածք ”Զամբյուղ”
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրասոտում ենք խմորը: Ձվերը, կարագը, շաքարավազը, աղը, ջուրը, 2 բաժակ ալյուրն ու խմորիչը հարիչով լավ հարում ենք: Կամաց-կամաց ավելացնում ենք մնացած ալյուրը և պինդ խմոր ենք հունցում:
Խմորի վրա բուսայուղ ենք քսում:
- Խմորը գրտնակում ենք և 3 սմ հաստությամբ գծեր կտրում:
- Մոտ 30 սմ տրամագծով կաթսա ենք վերցնում և ծածկում փայլաթիթեղով: 6 հատ խմոր ենք վերցնում, խաչաձև դնում կաթսայի վրա և ձևավորում ենք զամբյուղի հիմքը:
- Այնուհետև հատ առ հատ վերցնում ենք խմորները և շրջանաձև անցկացնում խմորնեի միջով:
- Արդյունքում պետք է ստանանք այսպիսի զամբյուղ:
- Ծայրերը ձևավորելու համար վերցնում ենք 2 խմոր, իրար մեջ փաթաթում և ամրացնում զամբյուղի ծայրերին:
- Այնուհետև 2 շերտ ենք վերցնում, հյուսում և ձևավորում զամբյուղի բռնակը: Բռնակը նույնպես դնում և ամրացնում ենք 30 սմ տրամագծով փայլաթիթեղապատ կաթսայի վրա:
- Զամբյուղին և բռնակին բուսայուղ ենք քսում և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե:
- Ահա և վերջ: Բռնակը զգուշությամբ չոփիկներով ամրացնում ենք զամբյուղին:
- Համեղ և շատ գեղեցիկ:
Շատ գեղեցիկ թխվածք , որն արժե պատրաստել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
барев зез карох ек индз трамадрел пряники бахадратомсн
Բարև Ձեզ, ահա խնդրեմ՝
http://www.cooks.am/%D6%84%D5%A1%D5%B2%D6%81%D6%80%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9%D5%B6%D5%A5%D6%80/
Xmory chpetqe toxnel vor hasunana?? Stacvum e, vor xmory huncum ev miangamic txum??
Բարև Ձեզ, ցանկության դեպքում կարող եք խմորը թողնել 30 րոպե, որ հասունանա 🙂