- Yield: անմիջապես
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Կաթնաշոռով պիրոգ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը: Փափկած մարգարինը խառնում ենք շաքարավազի,սոդայի և ալյուրի հետ: Լավ ճմլում ենք՝ մինչև ստացվի քիչ թե շատ առաձգական գունդ: Առանձնացնում ենք նրա 1/3-ն ու մի կողմ դնում: Դա պետք կգա պիրոգի վերնամասը փակելու համար:
- Պատրաստում ենք լցոնը: Կաթնաշոռը խառնում ենք ձվի ու շաքարավազի հետ: Ջանում ենք այնպես տրորել, որ գնդիկներ չմնան:
- Խմորի հիմնական զանգվածը բացում ենք գրտնակով ու դնում սիլիկոնե ձևամանի մեջ: Ոչինչ, եթե հատակը պատռվի, կարելի է «կարկատել»:
- Կաթնաշոռե լցոնը լցնում ենք խմորի պլաստի վրա:
- Համաչափեցնում ենք:
- Այժմ կարելի է զարդարել պիրոգի վերնամասը: Դրա համար առանձնացված խմորից մանր կտորներ ենք պոկում ու զգուշությամբ դնում լցոնի վրա այնպես, որ գրեթե ողջ մակերեսը ծածկվի: Արտասովոր մոզաիկ պատկեր է ստացվում:
- Պիրոգը դնում ենք նախապես 200 աստիճանում տաքացրած ջեռոցի մեջ: Շառագունելուն պես կարելի է հանել:
- Հաճելի թեյախմություն:
Պիրոգի յուրօրինակություն է հաղորդում նրա մոզաիկ մակերեսը: Պատրաստում ենք և հյուրասիրում:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev dzez ayd pirog@ kareli e tapancik aamani mej patrastel
Այո, իհարկե, հրակայուն թափանցիկ տապակները ևս հարմար են պիրոգի համար:
Shat kcankanayi vor hatkapes xmorexenneri baxadratomser@ nerkayacnelic nshver naev te (orinak) inch hastutyamb basel xmor@, inch hastutyun petq e unena mijuk@. Es porceci ays baxadratoms@ ev staca avazanman pirog, karcum em vor mijukn el aveli shat liner aveli hamov kliner. Chgitem ardyoq sxal em patrastel? Xndrum em manramasnel.