Գլինտվեյն

Կարդալ հետո
Նյութի հղումը ուղարկվել է ձեր էլ․ հասցեին։
Դաշտի լրացումը պարտադիր է։
Տեղի է ունեցել սխալ։ Փորձել կրկին։
Գլինտվեյն

Իսկ մատուցել գլինտվեյնը կարող եք ինչպես սառը, այնպես էլ տաք վիճակում, որն առավել ակտուալ կլինի մոտեցող
սառը եղանակներին 🙂

_____

Մի փոքր պատմություն
Գլինտվեյնը հին խմիչ է, որն ունի ստեղծման հարուստ պատմություն: Այն պատրաստվում է կարմիր գինուց և համեմունքներից:
“Այրվող գինի” այդպես է թարգմանվում “gluhende wein” գերմաներենից: Գլինտվեյնի պատմությունը գալիս է հին դարերից, երբ հին հռոմեացիները սկսեցին գինու հետ խառնել տարբեր համեմունքներ, որպեսզի ավելի ազնվական համ հաղորդեն գինուն:
Գլինտվեյնը սկզբում խմում էին սառը վիճակում , իսկ ավելի ուշ ժամանակներում՝ միջնադարում, այն սկսեցին խմել նաև տաք վիճակում:
Հռոմեական այս խմիչքը XVI դարում սկսեց լայն տարածում գտնել նաև Գերմանիայում, Մեծ Բրիտանիայում և Սկանդինավյան երկրներում:
Եվ այդ ժամանակներից ի վեր գլինտվեյնը դարձավ Սուրբ Ծննդյան խորհրդանիշ շատ եվրոպական երկրներում :

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Թողնել պատասխան

Մուտք եղեք:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *