Խմորիչով խմոր
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Մեծ տարայի մեջ լցնում ենք խմորիչը, շաքարավազն ու թեթև թափահարում ենք:
- Խմորիչով ու շաքարավազով լի տարայի մեջ լցնում ենք տաք ջուր ( ջուրը չպետք է լինի շատ տաք կամ սառը) ու լավ խառնում ենք:
- Տարան ծածկում ենք կափարիչով կամ պոլիէթիլենային թաղանթով և մոտ 15 րոպե դնում ենք տաք տեղում: Այդ ընթացքում խմորը պետք է բարձրանա ու վերածվի փրփրանման զանգվածի:
- Այնուհետև ավելացնում ենք աղը, բուսայուղն ու շարունակում ենք խառնել:
- Առանձին տարայի մեջ մաղում ենք 3-4 բաժակ ալյուր և գդալով խառնում ենք:
- Պետք է ստացվի ոչ շատ պինդ խմոր:
- Սեղանի մակերեսը ծածկում ենք ալյուրով և վրան լցնում ստացված խմորային զանգվածը: Ալյուրի օգնությամբ փորձում ենք ստանալ ձեռքերին չկպչող խմոր:
- Այնուհետև տարայի պատերն ու հատակը պատում ենք բուսայուղով, խմորը դնում ենք մեջն ու փակում կափարիչով: Խմորն արդեն պատրաստ է կարկանդակների համար: Բայց, եթե խմորն ավելի շուտ ենք պատրաստում, ապա կարող ենք այն պահել սառնարանում 1-2 օր:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
vor xndrem cheq asi jur@ inchqan petqe avelacnel
Սիրելի Նանո, ավելացնում ենք 3 բաժակ ջուր: 🙂
THANK YOU
Խնդրեմ: 🙂
Բարև Ձեզ,
Խնդրում եմ ասեք քանի գունդ է ստացվում, ավելի ճիշտ քաշը կարող եք ասել?
Ցանկանում եմ իմերեթական պատրաստել , այնտեղ գրված էր 300 գ:
Նախապես շնորհակալ եմ:
Բարև Ձեզ, սիրելի Գայանե, այդ բաղադրատոմսով ստացվում է մոտ 2 կգ խմոր, այսինքն՝ 8-9 գունդ։ ։)