Մսով ու սնկով բոքոն
Բաղադրիչներ
- միս տավարի (աղացած) - 800-900 գր
- պղպեղ կարմիր - 1 հատ
- սոյայի սոուս - 1 ճ/գ
- կետչուպ - 2 ճ/գ
- սոխ - 1 գլուխ
- հաց սպիտակ - 3 կտոր
- սունկ շամպինիոն - 200 գր
- սխտոր - 2-3 ատամիկ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Մանր կտրատում ենք սոխն ու քաղցր պղպեղը, ապա տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ: Ավելացնում ենք սոխն ու տապակում ենք 2-3 րոպե, որից հետո լցնում ենք պղպեղն ու շարունակում ենք տապակել ևս 5 րոպե:
- Բանջարեղենը լցնում ենք աղացած մսի վրա, ավելացնում ենք կաթի մեջ թրջած հացը, համեմում ենք աղով ու պղպեղով, որից հետո ավելացնում ենք սոյայի սոուսը, կետչուպը և լավ խառնում ենք:
- Սունկը կտրատում ու 2-3 րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ: Այնուհետև ավելացնում ենք սխտորն ու տապակում ևս մի քանի րոպե:
- Աղացած մսի մի մասը լցնում ենք ձևամանի մեջ, ոչ շատ խորը բացվածք ենք անում և սնկով միջուկը լցնում ենք մեջը:
- Վրան լցնում ենք աղացած մսի մյուս մասն ու եփում ենք 45-55 րոպե 200 աստիճան ջերմությամբ: Երբ արտաքին շերտը սկսում է այրվել, ծածկում ենք փայլաթիթեղով:
Ուտեստը 10 րոպե թողնում ենք, որպեսզի սառչի, ապա կտրում ենք ու մատուցում:
Բարի ախորժակ:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: