- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Փախլավա
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 1 հատ
- կարագ - 75գր
- կաթ - 60մլ
- ալյուր - 2,5 բաժակ
- շաքարավազ - 1/2թ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1/2թ/գդ
- աղ - 1/2թ/գդ
- Միջուկի համար՝
- ընկույզ - 300գր
- շաքարավազ - 150գր
- կոճապղպեղ (имбирь) - 1թ/գդ
- դարչին - 1/2թ/գդ
- Վրան լցնելու համար՝
- կարագ - 100գր
- ձու - 1 հատ
- շաքարավազ - 250գր
- ջուր - 1/4 բաժակ
- մեղր - 3ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խմորի համար տաքացնում ենք կաթը, լցնում բաժակի մեջ, ավելացնում ենք շաքարավազն ու փխրեցուցիչը, խառնում և թողնում հանգստանա 10-15 րոպե:
Խառնում ենք աղը, ալյուրը, ավելացնում կարագը, ձուն, շաքարավազով ու փխրեցուցիչով խառնած կաթը և հունցում փափուկ, հարթ խմոր(այնպես, որ համարյա չկպնի ձեռքերին):
- Թողնում ենք խմորը հանգստանա 1 ժամ տաք վայրում:
- Միջուկի համար մանր կտրատում ենք ընկույզը, խառնում շաքարավազի, կոճապղպեղի, դարչինի հետ:
- Ապա ձեռքերով ճմրթում ենք խմորը, թաթախում ալյուր մեջ և բաժանում 9 գնդի (մի գունդը անում ենք մի փոքր ավելի մեծ): Գրտնակում ենք խմորը, բացում բարակ 1մմ շերտով և դնում նախապես կարագով պատած ձևամանի մեջ, վրան քսում ենք հալեցրած կարագը: Բացում ենք ևս մեկ շերտ խմոր և դնում առաջին շերտի վրա(2 շերտ խմոր իրար վրա անհրաժեշտ է միայն ներքևի շերտում), վրան լցնում ենք 3-4ճ/գդ միջուկ:
- Կրկնում ենք նույն գործողությունը մինչև մնա խմորի վերջին մեծ գունդը:
- Բացում ենք խմորի մեծ գունդը 2-3մմ շերտով և փռում փախլավայի վրա ծածկելով այն, վրան քսում ենք հարած ձուն և կտրատում ռոմբերով(կտրատել չհասնելով մինչև ներքևի շերտը) ձև տալով փախլավային: Ամեն ռոմբի մեջտեղում դնում ենք կես ընկույզ և թխում ջեռոցում 10 րոպե 180 աստիճանում:
- Ապա հանում ենք փախլավան, նորից դանակով անցնում կտրատված տեղերով, այդ արանքների մեջ լցնում ենք հալեցրած կարագը ու կրկին դնում ենք ջեռոցի մեջ և թխում ևս 20 րոպե:
- Սիրոպի համար խառնում ենք շաքարավազը, ջուրը, մեղրը և եփում թույլ կրակի վրա 10 րոպե անընդհատ խառնելով:
- Հանում ենք ջեռոցից պատրաստի փախլավան կրկին անգամ դանակով անցնում կտրատված տեղերով, վրան լցնում ենք քաղցր սիրոպը, թողնում ենք 1 ժամ որ սառչի և կարելի է մատուցել:
Մթերքի այս քանակությունից ստացվում է 6 բաժին փախլավա: Եթե ընկույզի սիրահար չեք կարելի է փոխարինել ընկույզը պնդուկով 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
шат лав е ерб чес мтацум инч патрастеп ев инчпес дзер шнорив шноракалутюн
Ուրախ ենք, որ մեզ հետ եք 🙂
CHEIQ ASI SARAT SURCHN ENQ LCNUM BAJAKI MEJ TE TAQ
Այս բաղադրատոմսում սուրճ չկա, երևի նկատի ունեիք սիրոպը, եթե խոսքը սիրոպի մասին է, ապա տաք սիրոպն ենք լցնում փախլավայի վրա 🙂
pxrecucich@ i nikati unrq droj te soda
Փխրեցուցչի մասին առավել մանրամասն կարող եք ծանոթանալ այստեղ`
http://www.cooks.am/ingredients/%D6%83%D5%AD%D6%80%D5%A5%D6%81%D5%B8%D6%82%D6%81%D5%AB%D5%B9/
Katarial
Katarial er
Sat ognecik shnorhakal em shat
Petq e pxrecuchich avelacnel xmori mech te droj ?, ev tapaki chaps@ inchqan e?