- Yield: 30 րոպե անց
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 10 minutes
Տնական մայոնեզ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ձվի դեղնուցը, շաքարավազը, աղն ու մանանեխը: Ձեռքի հարիչով անընդհատ խառնելով քիչ-քիչ ավելացնում ենք ձիթայուղն ու խառնում:
- Ապա խառնում ենք քացախը ջրի հետ և գդալ առ գդալ ավելացնում ենք մայոնեզին անընդհատ խառնելով, մինչև ստացվի սպիտակ, խիտ, միատարր զնագված:
- Եվ ահա մեր տնական մայոնեզը պատրաստ է:
Ի դեպ, եթե մայոնեզը ստացվել է շատ խիտ կարելի է ավելացնել 1ճ/գդ ջուր և կրկին հարել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
շատ համեղ է և զվարճալի!
Ուրախ ենք, որ հավանեցիք Meline ջան 🙂
es areci mayonez@ bayc chstacvec , shat jrik exav u dexin
Սիրելի Ալինա, շատ բան կախված է քացախի տոկոսայնությունից և ձեթի որակից:
Փորձեք, խնդրեմ, հետևյալ խորհուրդները.
1. փոխարինեք քացախը կիտրոնի հյութով
2. ջուրը բացառեք
3. մայոնեզի պնդությունն ուղղակիորեն կախված է ձեթի քանակից: Որքան այն շատ լինի, այնքան մայոնեզը պինդ է ստացվւմ: Եթե նշված բաղադրամասերով ջրիկ ե ստացվել, աստիճանաբար ավելացրեք ձիթայուղի քանակությունը, մինչև ստանաք Ձեր նախընտրած խտությունը: Իհարկե, ընտրեք չեզոք բույրով կամ դեզոդորացված ձեթ:
Վստահ ենք, որ այս անգամ կստացվի, անպայման գրեք մեզ արդյունքի մասին 🙂
inz motel chtacvec
Մայոնեզի պատրաստումը ունի մի շարք նրբություններ, խորհուրդ կտանք օգտվեք վերը նշված խորհուրդներից 🙂