- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 60 minutes
Տոնական շտոլեն
Բաղադրիչներ
- կարագ - 350 գր
- կաթնաշոռ - 250 գր
- ձու - 2 հատ
- փխրեցուցիչ - 3 թ/գ
- վանիլային շաքար - 1 ճ/գ
- ընկույզ - 200 գր
- շաքարավազ - 250 գր
- հյութ կիտրոնի
- ալյուր - 600 գր
- չամիչ - 150 գր
- շաքարի փոշի - 25 գր
- չիր - 200 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Չամիչը թրջում ենք կոնյակի մեջ, ապա 250 գր կարագը հարում ենք շաքարավազի հետ, ավելացնում ենք ձուն և շարունակում ենք հարել այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված։
Ավելացնում ենք կաթնաշոռը, 1 ճ/գ վանիլային շաքարը, կիտրոնի հյութն ու կեղևը։ Լավ հարելուց հետո ավելացնում ենք փխրեցուցիչը, ալյուրն ու փորձում ենք ստանալ խմորագունդ։
- Ստացված խմորը լցնում ենք ալրապատ սեղանին, ավելացնում ենք ընկույզը, չամիչն ու մանր կտրատած չրեղենը։
- Խմորագունդը բաժանում ենք երկու հավասար մասերի, և յուրաքանչյուր մաս ձեռքի ափի օգնությամբ բաժանում ենք 1/3 մասի։
- Խմորի 1/3 մասը վրա ենք բերում, ինչը խորհրդանշում է փոքրիկ Հիսուսի բարուրը։
- Շտոլենները դնում ենք ձևամանի մեջ ու 1 ժամ թխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Այնուհետև տաք վիճակում պատում ենք 100 գր հալեցրած կարագով, ապա՝ շաքարի փոշիով։
Փաթաթում ենք երկշերտ փայլաթիթեղի մեջ ու 2-3 շաբաթ թողնում ենք որևէ սառը տեղում, որպեսզի հասունանա։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Nereceq 2ic 3 shabat?
Սիրելի Անի, համային ամբողջականություն ստանալու համար պահանջվում է 2-3 շաբաթ՝ չնայած, որ հաջորդ օրն էլ կարող եք կտրել ու մատուցել։ ։)