- Yield: 30 րոպե անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Հիլով թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- կարագ - 100 գր
- ալյուր - 200 գր
- կաթնաշոռ - 200 գր
- շաքարավազ - 50 գր
- փխրեցուցիչ - 0,5 թ/գ
- Միջուկի համար՝
- ընկուզեղեն - 150 գր
- ձու - 1 հատ
- շաքարավազ - 2 ճ/գ
- կարագ - 2 ճ/գ
- կիտրոն - 1 թ/գ (կեղև)
- հիլ(кардамон) - 4 պատիճ
- աղ - 1 պտղունց
- շոկոլադ - 40 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաթնաշոռը տրորում ու անցկացնում ենք մաղով։
- Փափկած կարագը հարում ենք շաքարավազի հետ այնքան, մինչև ստանանք սպիտակ զանգված։
- Ավելացնում ենք կաթնաշոռը, մաղած ալյուրն ու փխրեցուցիչը և խառնում ենք։ Պետք է ստացվի հարթ, փափուկ ու մի քիչ կպչուն խմոր։ Ապա խմորը վերածում ենք գնդի, ծածկում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով ու 1 ժամ թողնում ենք սառնարանում։
- Ընկուզեղենը մանրացնում ենք, ապա հիլը մաքրում ենք ու ծեծում՝ վերածելով փոշենման զանգվածի։
- Կարագը հալեցնում ենք, իսկ ձուն հարում ենք շաքարավազի հետ՝ ստանալով պինդ զանգված։ Ապա ավելացնում ենք ընկուզեղենը, կարագը, կիտրոնի կեղևը, հիլը, աղն ու խառնում ենք։
- Խմորը հանում ենք սառնարանից, դնում ենք ալրապատ սեղանի վրա ու փորձում ենք ստանալ երշիկանման խմոր։
- Խմորը բաժանում ենք ոչ շատ մեծ կտորների ու փոքրիկ փոսիկներ ենք անում։
Թխվածքաբլիթները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ՝ պահպանելով 2 սմ հեռավորություն։
- Լցնում ենք միջուկն ու թխում 20-25 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Արդեն պատրաստ թխվածքաբլիթները սառեցնում ենք։ Այդ ընթացքում հալեցնում ենք շոկոլադն ու զարդարում թխվածքաբլիթները։
Թխվածքաբլիթի պարզ, բայց շատ հետաքրքիր բաղադրատոմս համեղ միջուկով։
Վայելում ենք։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: